Vlad Voiculescu, după schimbul de replici cu Violeta Alexandru: „Nu există două guverne care să fi gestionat pandemia la fel“

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, revine cu precizări după schimbul de replici cu Violeta Alexandru: „nu există două guverne în lumea asta care să fi gestionat pandemia la fel”.

„O discuție civilizată e o discuție civilizată și atât, fie că e în persoană, pe Facebook sau în orice altă formă de comunicare. Nu este, deci, nici un <scandal> între doamna Violeta Alexandru și mine pe tema calculării unui indicator. Este vorba despre o postare și un comentariu despre două moduri diferite de calcul. Ce vă pot asigura este că modul actual de calcul este adecvat momentului în care ne aflăm și că nu e nimic dramatic în neregulă cu felul în care fusese calculat înainte. Un indicator este un indicator, e bine în general să judecăm acțiunile”, susține ministrul Sănătății.

Ca să pună lucrurile în context, Voiculescu precizează că nu există două guverne în lumea asta care să fi gestionat pandemia la fel: „Mai mult, nu există un singur guvern care să fi gestionat pandemia cu aceleași instrumente și cu același succes de când a început și până astăzi. Unele lucruri se îmbunătățesc pe parcurs. Asta facem și noi, în mod transparent: discutăm, aducem argumente, analizăm si îmbunătățim ce e de îmbunătățit. Aveți grijă de voi în perioada asta dificilă!”.

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, și fostul ministru al Muncii din Guvernul Orban, Violeta Alexandru, au avut un schimb de replici pe cifrele pandemiei, pe credibilitate și pe modul în care „s-au pierdut” zile pentru a se putea organiza alegeri.