• Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, anunță formarea unui fond important pentru investiții în spitale
  • Vlad Voiculescu mai anunță construirea de noi spitale
  • Anunțul vine la doar 15 ore după ce Spitalul Matei Balș a luat foc

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, anunță formarea unui fond important pentru investiții în spitale. El spune că vor fi construite spitale noi și că proiectul este sprijinit de Guvern și de coaliția de guvernare. Anunțul vine la 15 ore după ce Spitalul Matei Balș a luat foc.

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, anunță proiecte importante pentru sistemul medical din România:

Vom construi spitale. Vom crea în acest guvern condus de Florin Cîţu, cu sprijinul întregii coaliții, un fond important pentru investiții în spitale și o echipă direct responsabilă ca aceste spitale să devină realitate, să devină saloane curate, clădiri sigure. Vom construi spitale. Țara asta are nevoie de spitale noi. Țara asta are nevoie de vindecare, iar vindecarea de această dată nu va veni prin vorbe, ci prin fapte”, a scris ministrul Sănătății pe Facebook.

Recomandări

VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
METROUL NU MAI BATE PASUL PE LOC
ROMÂNII NU MAI ALEG STRĂINĂTATEA
CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?

Ministrul a explicat de ce este nevoie de spitale noi.

„România este, din păcate, țara în care în ultimii 30 de ani nu s-a construit niciun spital public mare. Spitalele noastre au 50 de ani sau peste. Medicina a evoluat enorm în timpul ăsta. Nu ne putem aștepta ca un soft IT de secol 21 să funcționeze fără probleme pe un computer 386 de anii 90. O astfel de așteptare nu e doar o naivitate, ci o inconștiență aproape criminală”, a mai spus ministrul Voiculescu.

Anunțul lui Vlad Voiculescu a fost postat pe Facebook la 15 ore după ce Spitalul Matei Balș din București a luat foc. Cinci oameni au murit în urma incendiului.