• Zece persoane și-au pierdut viața sâmbătă seară și alte șapte au fost rănite, fiind în stare critică, în urma izbucnirii unui incendiu la Secția ATI a Spitalului Județean din Piatra Neamț.
  • Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății, a reacționat cu privire la acest tragic eveniment și a cerut verificarea urgentă a instalațiilor de oxigen de la spitalele din țară.

„Îngrozitor. 7 bolnavi de coronavirus, intubați la Secția de terapie intensivă a Spitalului Județean din Piatra Neamț, au decedat în urma unui incendiu. Inca unul este in stare foarte gravă iar medicul de gardă la ATI care a încercat să îi ajute se pare ca a suferit de asemenea arsuri pe 80% din suprafața corpului.

Nu știm care este cauza dar o cauza probabil este legată de instalațiile de oxigen. De starea instalației și de operarea ei.

Raniții ar trebui transferați urgent într-un centru care îi poate ajuta. Posibil să fie nevoie de transfer în străinatate – lucru complicat în vremurile Covid. Ministerul Sănătății ar trebui să se mobilizeze.

Chiar dacă va dura până vom afla cauzele exacte ale incendiului de la Piatra Neamț, Ministerul Sănătății ar trebui să se asigure că instalațiile de oxigen din spitale sunt verificate iar procedurile sunt clare și complete. Asta ar trebui făcut urgent
”, a reacționat Vlad Voiculescu, pe Facebook.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN