• Vlad Voiculescu renunță la primăria București pentru ministerul Sănătății
  • Voiculescu îl acuză pe Nicușor Dan că nu îi răspundea la telefon
  • Vlad Voiculescu a confirmat că va conduce Ministerul Sănătății în viitorul Guvern

Vlad Voiculescu a anunțat că renunță la funcția de viceprimar al Capitalei, „pe care a așteptat-o 86 de zile, pentru a accepta nominalizarea ca ministru al Sănătății în noul Guvern“.

Astfel, a confirmat că va conduce ministerul Sănătății în viitorul Guvern. El speră să aibă timp să facă „reformele și proiectele de care avem cu toții atât de mare nevoie“: „Am deja o echipă fabuloasă, știu ce este de făcut și am credința că alături de oamenii din sistem care își doresc o schimbare profundă vom putea face rapid pași în direcția asta: cu suportul colegilor din USR PLUS, PNL și UDMR, putem face ceea ce trebuie“.

„Am acceptat desemnarea mea de către USR PLUS pentru poziția de ministru al Sănătății și voi merge în zilele următoare la audierile din Parlament cu convingerea că din poziția de ministru al Sănătății pot să servesc cel mai bine interesul românilor în acest moment critic“, mai spune Vlad Voiculescu.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Vlad Voiculescu a mai dezvăluit că se retrage cu inima „deloc împăcată“ din echipa de la Primăria Capitalei. În plus, acesta l-a acuzat pe Nicușor Dan că nu îi răspundea la telefon: „Când cel alături de care ai candidat nu îți răspunde la telefon mai bine de o lună după seara alegerilor… nu e chiar un semn bun.

Iată ce a mai explicat Voiculescu într-un text postat pe Facebook:

„ECHIPĂ PENTRU BUCUREȘTI

Imediat se împlinesc 100 de zile de la alegeri. În mod normal, ar fi trebuit să vin în fața dumneavoastră – a celor peste 176 de mii de oameni care ne-au votat – cu un bilanț, alături de primarul independent susținut de USR PLUS și de PNL, și alături de viceprimarul ales din partea PNL. Mi-ar fi plăcut să vă pot vorbi despre o echipă consolidată, despre măsurile pentru București și pentru sistemul de sănătate de aici. Nu este cazul, din păcate, și nu din vina mea sau a USR PLUS.

Abia începând de azi avem viceprimari aleși. Am evitat să mă pronunț public pe aspecte care țineau de felul în care a funcționat – sau mai degrabă nu a funcționat – echipa votată de bucureșteni. În general, fără încredere, nu se poate construi nimic. Iar când cel alături de care ai candidat nu îți răspunde la telefon mai bine de o lună după seara alegerilor… nu e chiar un semn bun. Nu voi zăbovi însă mai mult însă asupra acestui aspect. Poate că avem pur și simplu stiluri și abordări diferite – respect asta și îi doresc Primarului General succes. Nu doar pentru că și-a dorit asta cu orice preț, dar și pentru că succesul actualei administrații este esențial pentru viitorul acestui oraș și a milioane de oameni. Înțeleg deci, din nou, să fac pasul în spate și sper din suflet ca lucrurile să se remedieze.

Toate proiectele pregătite pentru București alături de echipa USR PLUS vor fi preluate de domnul Horia Tomescu, colegul meu care tocmai a fost votat de către Consiliul General al Municipiului București viceprimar al Municipiului București. Horia Tomescu este medic, un om integru și un om cu o energie fabuloasă. Echipa executivă de la Primăria Municipiului București are în continuare susținerea mea, a consilierilor generali USR PLUS și a Guvernului care tocmai se formează.

ECHIPĂ PENTRU ROMÂNIA

Pe 6 decembrie, la alegerile parlamentare, românii ne-au mandatat să formăm guvernul alături de PNL și UDMR. Suntem în plină criză sanitară fără precedent în ultimii 100 de ani iar sănătatea este unul dintre domeniile greu încercate, acum și de altfel de decenii încoace în România. Plătim acum tot ce nu s-a făcut, tot ce s-a ascuns, toată nepăsarea și hoția celor ce au profitat de pe urma sistemului de sănătate din 1990 încoace.

În ciuda celor de mai sus, sau tocmai pentru că simt că nu mai avem timp și nici eu răbdare, am acceptat desemnarea mea de către USR PLUS pentru poziția de ministru al Sănătății și voi merge în zilele următoare la audierile din Parlament cu convingerea că din poziția de ministru al Sănătății pot să servesc cel mai bine interesul românilor în acest moment critic.

Sper să am la Ministerul Sănătății timp să fac reformele și proiectele de care avem cu toții atât de mare nevoie. Am deja o echipă fabuloasă, știu ce este de făcut și am credința că alături de oamenii din sistem care își doresc o schimbare profundă vom putea face rapid pași în direcția asta: cu suportul colegilor din USR PLUS, PNL și UDMR, putem face ceea ce trebuie.

DECIZII

Nu am candidat la Alegerile Euro Parlamentare pentru că anunțasem deja candidatura la Primăria Municipiului București.

Nu am mai candidat pentru Primăria Generală la alegerile locale, considerând că este în interesul bucureștenilor ca eu să mă retrag pentru a susține un candidat unic împotriva Gabrielei Firea și PSD.

Nu am candidat la Alegerile Parlamentare pentru că am crezut că putem face echipă pentru București.

Mă retrag acum, cu inima deloc împăcată (și da, chiar înțeleg criticile pe tema asta), dar cu încrederea că energia mea poate avea un impact mult mai important, inclusiv pentru Capitală, din poziția de Ministru al Sănătății.

Repet: motivul pentru care m-am retras și am acceptat poziția de viceprimar a fost tocmai ca să pot să ajut cu experiența mea în domeniile care au impact direct în viața oamenilor. Am acum șansa să văd impactul unor decizii bune pentru toată țara, începând cu Bucureștiul – dar nu numai. Probleme majore sunt în toată România.

Pe termen scurt și mediu, de prestația Ministerului Sănătății depind, în mod direct, viețile a zeci de mii de români în această criză sanitară, economică și de încredere. N-aș fi putut să îmi iert decizia de a sta deoparte și de a critica doar de pe margine. Sunt atât de multe lucruri în sistemul de sănătate care trebuie corectate și trebuie corectate acum. Nu peste 1 an, nu la următoarele alegeri. Acum. Sper să fiți alături de mine. Dacă nu acum, atunci în următorii 2-3 ani (pentru că nu vă promit miracole peste noapte).“