• Vladimir Putin a ordonat guvernului său să înceapă vaccinarea în masă
  • Rusia a fost criticată pe scară largă pentru că a acordat aprobarea de reglementare Sputnik V în august
  • Președintele rus a ironizat celelalte vaccinuri, de la Pfizer și Moderna

Președintele rus, Vladimir Putin, a ordonat guvernului său să extindă efortul de vaccinare COVID-19 al țării. Autoritățile ruse au declarat că peste 1,5 milioane de persoane au primit deja vaccinul Sputnik V conceput pe plan intern, chiar dacă continuă studiile avansate între zeci de mii de oameni.

Vorbind în cadrul întâlnirii de miercuri cu înalți oficiali guvernamentali, Putin i-a instruit să extindă amploarea vaccinării care până acum a fost limitată la anumite grupuri sociale și profesii.

Vladimir Putin: „Trebuie să trecem de la vaccinarea la scară largă la vaccinarea în masă și vă rog să luați în considerare acest lucru și să pregătiți infrastructura necesară. Mulțumesc Domnului că vaccinul nostru nu necesită condiții deosebit de neobișnuite sau exigente pentru a fi transportat, cum ar fi -50 sau -70 grade. Vaccinul nostru este mult mai ușor de tratat și acest (efort) poate fi implementat. Deci, începând de săptămâna viitoare, implementați vaccinarea în masă a întregii populații.”

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Rusia a fost criticată pe scară largă pentru că a acordat aprobarea de reglementare Sputnik V în august, după ce a fost testată doar pe câteva zeci de persoane și apoi s-a grăbit să o ofere persoanelor din grupurile de risc, cum ar fi lucrătorii medicali și profesorii, în câteva săptămâni de la aprobare.

Dezvoltatorii Sputnik V au declarat că datele sugerează că vaccinul a fost eficient în 91% din cazuri, iar miercuri Putin l-a apreciat drept „cel mai bun din lume”.

„Este absolut clar acum și am crezut acest lucru de la început, dar acum se confirmă în practică că vaccinul rusesc este cel mai bun din lume. Nu există alte vaccinuri care să prezinte un nivel atât de ridicat de protecție și siguranță. Este un succes incontestabil al oamenilor de știință ai noștri”, a încheiat președintele Rusiei.