• Un comandant rus a sugerat că cea mai rapidă modalitate de a învinge Ucraina este de a șterge insulele britanice” și de a le transforma într-o țară din lumea a treia”.
  • Comentariile ciudate și alarmante au fost făcute de Andrey Gurulyov, un comandant în retragere din armata rusă și actual membru al Dumei de Stat a Rusiei.
  • Un atac asupra Marii Britanii ar provoca probabil un război mondial din cauza poziției sale în NATO, unde un atac asupra unui stat membru este considerat un atac asupra tuturor.

Un comandant rus a sugerat că cea mai rapidă modalitate de a învinge Ucraina este de a șterge insulele britanice” și de a le transforma într-o țară din lumea a treia”.

Comentariile ciudate și alarmante au fost făcute de Andrey Gurulyov, un comandant în retragere din armata rusă și actual membru al Dumei de Stat a Rusiei.

La televiziunea rusă, generalul locotenent care a fost comandant de tancuri rusești a declarat: „Londra înțelege că nu există apărare împotriva rachetelor hipersonice rusești. Ei înțeleg, de asemenea, că ținta principală nu este Germania sau Franța – ci insulele britanice.”

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Rachetele hipersonice sunt incredibil de greu de oprit, deoarece zboară de cinci ori mai repede decât viteza sunetului și pe o traiectorie diferită de cea a altor rachete.

Capabile să ajungă în Marea Britanie în trei minute, acestea sunt, de asemenea, mortale, având potențialul de a lansa lovituri nucleare.

În jur de 50 ar distruge toate centralele electrice din Marea Britanie și ar opri sprijinul occidental pentru Ucraina, ceea ce ar face mult mai ușor pentru regimul lui Vladimir Putin să își ducă la îndeplinire planurile de invazie, care în prezent se clatină, deoarece o contraofensivă este în curs de desfășurare în orașul Kherson, ocupat de Rusia, a avertizat el.

Gurulyov a continuat: „Este cea mai apropiată țintă, este o țintă frumoasă, care ne-ar permite să schimbăm rezultatul acestui conflict din Ucraina. Deci, prin ștergerea completă a Insulelor Britanice, cred că vom termina această poveste”.

Termenul „insulele britanice” este un termen geografic care se referă la Marea Britanie și la insulele din jurul acesteia, inclusiv insula Irlanda. Republica Irlanda este neutră din anii 1930.

Afirmațiile nebunești au mai spus că Țara Galilor și Scoția vor fi mutate pentru a părăsi Regatul Unit, ceea ce ar însemna „sfârșitul Coroanei Britanice”.

Un atac asupra Marii Britanii ar provoca probabil un război mondial din cauza poziției sale în NATO, unde un atac asupra unui stat membru este considerat un atac asupra tuturor.

Guruliov părea să creadă că lovitura ar împiedica Occidentul să sprijine Ucraina dacă un astfel de atac devastator, în care ar putea fi ucise milioane de oameni, ar avea loc cu adevărat.

El a spus: „Arma hipersonică are o putere de distrugere extraordinară, aproape echivalentă cu o armă nucleară și este și precisă.”

Potrivit membrului comisiei de apărare a parlamentului rus, Marea Britanie a fost ținta ideală, din cauza sprijinului acordat Ucrainei de la izbucnirea războiului în februarie și a faptului că se pregătește de război.

„Își dau seama că numărul de rachete desfășurate în prezent permite distrugerea întregii grupări aviatice britanice. Da se pregătesc pentru război cu noi. Întreaga situație nu este despre Ucraina. Nu ne luptăm cu Ucraina, ci cu „prietenii” noștri britanici și cu SUA”.

Amenințările televizate regulate ale propagandiștilor lui Putin de a lovi Marea Britanie sunt văzute ca un semn de frustrare, în special în cercurile militare, față de tacticile liderului de la Kremlin, care au dus la aproximativ 75.000 de soldați ruși uciși sau răniți în șase luni, în timp ce au obținut câștiguri teritoriale relativ mici.

Moscova consideră că Marea Britanie este responsabilă pentru că a impulsionat Occidentul să se poziționeze solid cu Ucraina și, de asemenea, să furnizeze arme președintelui Volodimir Zelenski.