• Vladimir Putin a amenințat din nou Occidentul spunând că o confruntare directă între trupele NATO și Rusia ar declanșa o catastrofă globală”.
  • El a făcut această gravă amenințare în timp ce vorbea astăzi la o conferință de presă în capitala kazahă Astana.
  • Borrell a ripostat la amenințările lui Putin, avertizându-l că orice atac nuclear asupra Ucrainei va duce la anihilarea forțelor sale.

Vladimir Putin a amenințat din nou Occidentul spunând că o confruntare directă între trupele NATO și Rusia ar declanșa o catastrofă globală”. El a făcut această gravă amenințare în timp ce vorbea astăzi la o conferință de presă în capitala kazahă Astana.

El a adăugat: Sper că cei care spun acest lucru sunt suficient de inteligenți pentru a nu lua astfel de măsuri”. Întrebat dacă are vreun regret în legătură cu războiul, el a răspuns nu”, deoarece a promis că nu va mai exista o nouă mobilizare a civililor ruși.

De asemenea, el a sugerat că mobilizarea rezerviștilor, un ordin emis la sfârșitul lunii septembrie, în urma căruia 300.000 de persoane au fost înrolate în luptă, se va încheia în curând. Aceasta vine după ce acesta a fost avertizat că întreaga sa armată va fi anihilată” dacă va da curs amenințărilor cu atacuri nucleare.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
KULEBA PREZINTĂ SPEAKER CU A.I.
SADIQ KHAN CANDIDEAZĂ LA MANDATUL 3
HONEYHLINE ÎNCEPE LUPTA PENTRU EMBRIONI
BUCUREȘTI E CEA MAI IEFTINĂ CAPITALĂ EUROPEANĂ

Șeful politicii externe a Uniunii Europene, Josep Borrell, a replicat la sugestia președintelui rus că ar putea folosi bombe nucleare tactice împotriva Ucrainei. Fostul despot sovietic a avertizat luna trecută că nu va ezita să folosească arme de distrugere în masă dacă teritoriul țării sale va fi amenințat. El a declarat Occidentului că nu blufez”, dar diplomatul de rang înalt Borrell a ripostat acum spunând că nici UE sau NATO”, relatează Daily Express.

În cadrul discursului național din 21 septembrie, Putin a anunțat, de asemenea, o mobilizare parțială a civililor în forțele sale armate pentru a ajuta la schimbarea cursului invaziei sale. Aceasta a fost urmată de anexarea fictivă a patru regiuni ocupate, în timp ce Rusia continuă să piardă aproximativ 500 de soldați pe zi din cauza morții sau a rănilor.

Borrell a ripostat la amenințările lui Putin, avertizându-l că orice atac nuclear asupra Ucrainei va duce la anihilarea forțelor sale. Înaltul diplomat al UE a declarat la deschiderea unei Academii diplomatice la Bruxelles: Putin spune că nu blufează. Ei bine, nu-și poate permite să blufeze și trebuie să fie clar că nici oamenii care susțin Ucraina, nici Uniunea Europeană și statele membre, nici Statele Unite și NATO nu blufează. Orice atac nuclear împotriva Ucrainei va crea un răspuns, nu un răspuns nuclear, dar un răspuns atât de puternic din partea militară încât armata rusă va fi anihilată.”

Acesta este al doilea avertisment uriaș adresat lui Putin în doar câteva ore, în timp ce temerile continuă să se învârtă în jurul unui posibil atac nuclear rusesc asupra Ucrainei. Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că circumstanțele în care alianța de apărare ar putea fi nevoită să folosească arme nucleare sunt extrem de îndepărtate”, dar a avertizat că ar exista consecințe grave” dacă Rusia ar face o astfel de mișcare.

El a declarat într-o conferință de presă după o reuniune a miniștrilor apărării din NATO: Ar exista consecințe grave dacă Rusia ar folosi arme nucleare, orice fel de arme nucleare împotriva Ucrainei. Nu vom intra exact în modul în care vom răspunde, dar acest lucru va schimba în mod fundamental natura conflictului.”