• Preşedintele Vladimir Putin a avertizat, luni, Ucraina că va primi o ripostă dură” dacă va continua activităţile teroriste” pe teritoriul Rusiei.
  • Fostul preşedinte Dmitri Medvedev, în prezent vicepreşedinte al Consiliului pentru Securitate Naţională, a cerut înlăturarea regimului” de la Kiev.
  • Armata rusă a efectuat, luni, peste 80 de atacuri cu rachete asupra oraşelor ucrainene, inclusiv asupra capitalei Kiev, ca ripostă la atacul cu bombă produs sâmbătă dimineaţă.

Preşedintele Vladimir Putin a avertizat, luni, Ucraina că va primi o „ripostă dură” dacă va continua „activităţile teroriste” pe teritoriul Rusiei, iar fostul preşedinte Dmitri Medvedev, în prezent vicepreşedinte al Consiliului pentru Securitate Naţională, a cerut înlăturarea „regimului” de la Kiev.

„Dacă vor continua tentativele de atacuri teroriste pe teritoriul nostru, Rusia va avea o ripostă dură, adecvată nivelului ameninţărilor”, a declarat Vladimir Putin, conform publicaţiei Die Zeit, cu ocazia reuniunii Consiliului pentru Securitate Naţională.

La rândul său, fostul preşedinte şi prim-ministru Dmitri Medvedev, în prezent vicepreşedinte al Consiliului pentru Securitate Naţională, a cerut „destructurarea totală” a puterii politice din Ucraina.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
TAYLOR SWIFT BATE RECORDURILE SPOTIFY
TIKTOK AR PUTEA FI INTERZIS ÎN SUA PÂNĂ ÎN 2025
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
AI ACEEAȘI RUTINĂ LA JOB?
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT

„Primul episod a avut loc deja, vor exista şi altele. Din punctul meu de vedere, obiectivul trebuie să fie destructurarea totală a regimului politic de la Kiev. Statul ucrainean, în configuraţia sa actuală, are un regim politic nazist şi va reprezenta o ameninţare permanentă, directă şi clară pentru Rusia”, a afirmat Dmitri Medvedev, potrivit cotidianului Le Monde.

Armata rusă a efectuat, luni, peste 80 de atacuri cu rachete asupra oraşelor ucrainene, inclusiv asupra capitalei Kiev, ca ripostă la atacul cu bombă produs sâmbătă dimineaţă, soldat cu avarierea podului care face legătura peste Strâmtoarea Kerci între Rusia continentală şi regiunea Crimeea, anexată de Rusia în 2014.

Autorităţile ucrainene au anunţat un bilanţ de cel puţin zece morţi în urma bombardamentelor ruse de luni, potrivit BBC News.