• Comentariile președintelui rus de joi au fost menite să abordeze problema discriminării vorbitorilor de limbă rusă.
  • El a spus că rusofobia este primul pas spre genocid.

Conform BBC, președintele rus Vladimir Putin și-a înăsprit comentariile în legătură cu situația din Ucraina, afirmând că războiul din estul țării seamănă cu un genocid. Rebelii susținuți că Rusia se luptă cu trupele ucrainene în această zonă din 2014, iar tensiunile au crescut pe măsură ce Rusia acumulează trupe la graniță.

Între timp, președintele SUA, Joe Biden, a discutat despre discuțiile recente cu Vladimir Putin într-un apel către omologul său ucrainean. Există temeri că Rusia plănuiește să invadeze Ucraina, lucru pe care Rusia îl neagă.

Apelul video de marți dintre Biden și Putin a fost considerat o încercare de a reduce tensiunile. Washingtonul și aliații săi au avertizat Kremlinul cu sancțiuni dure dacă își va ataca din nou vecinul.

Recomandări

ALTMAN PORNEȘTE RĂZBOIUL CU GOOGLE
100 LIDERI MONDIALI DAU STARTUL JO
CE ÎNSEAMNĂ TULBURAREA ARFID?
CE ESTE TULBURAREA ARFID?
CE DESTINAȚII VIZITEZI VARA ASTA?
UNDE CONDUCI ÎN WEEKEND?

Rusia acuză Ucraina, cerând garanții împotriva expansiunii NATO spre est și a desfășurării de arme în apropierea Rusiei. Autoritățile ucrainene au declarat că Moscova ar putea planifica o ofensivă militară la sfârșitul lunii ianuarie, deși oficialii americani spun că nu este încă clar dacă președintele Putin a luat o decizie.