• Vladimir Putin a dat ordin să se pregătească pentru utilizarea armelor nucleare tactice în Ucraina.
  • Fostul președinte rus Dimitri Medvedev a declarat că Occidentul încearcă să „distrugă Rusia”, în timp ce Putin caută o scuză pentru a folosi arme nucleare la suprafață.
  • Șeful adjunct al Consiliului de Securitate al Rusiei, Medvedev, a declarat într-un interviu acordat agenției ruse de știri TASS: „Rusia desfășoară o operațiune militară specială în Ucraina și obține pacea în condițiile noastre. Scopul este același – să distrugă Rusia”.

Vladimir Putin a dat ordin să se pregătească pentru utilizarea armelor nucleare tactice în Ucraina. Fostul președinte rus Dimitri Medvedev a declarat că Occidentul încearcă să „distrugă Rusia”, în timp ce Putin caută o scuză pentru a folosi arme nucleare la suprafață.

Șeful adjunct al Consiliului de Securitate al Rusiei, Medvedev, a declarat într-un interviu acordat agenției ruse de știri TASS: „Rusia desfășoară o operațiune militară specială în Ucraina și obține pacea în condițiile noastre. Scopul este același – să distrugă Rusia”.

Canalul de telegramă General SVR, care pretinde că este condus de un fost ofițer al serviciului de informații rus, a declarat că Putin „a dat ordine directe de a pregăti” o operațiune sub steag fals care implică centrala nucleară Zaporizhzhia pentru a justifica utilizarea armelor nucleare tactice.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
JOE BIDEN TESTEAZĂ CHATGPT
ZHANG INTRĂ ÎN ÎNCHISOARE PENTRU POSTĂRI
MUZICA REVINE PE TIKTOK
,,PLASTICUL VIU” TE SCAPĂ DE POLUARE

Postul a susținut: „Unul dintre scenariile de dezvoltare a conflictului este pregătit în mod activ, când Putin va fi capabil să realizeze posibilitatea de a folosi arme nucleare tactice.

„Când acest plan va fi pus în aplicare, o parte din instalațiile de la stație vor fi aruncate în aer și unitatea de alimentare va fi avariată. În timp ce Putin va vorbi acuzând conducerea Ucrainei de terorism nuclear, dând vina pe Ucraina pentru explozii și echivalând „terorismul nuclear” cu folosirea armelor nucleare de către Ucraina, va da ordinul de a folosi arme nucleare tactice ca măsură de „răspuns”.

Zaporizhzhia a fost lovită în weekend, atât Rusia, cât și Ucraina acuzându-se reciproc pentru pagubele produse.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a numit-o „teroare nucleară rusească”.

Rafael Grossi, directorul general al Agenției Internaționale pentru Energie Atomică (AIEA), s-a declarat „extrem de îngrijorat” și a afirmat că „însuși principiul securității nucleare a fost încălcat”.

Între timp, secretarul general al Națiunilor Unite a cerut ca inspectorilor să li se permită accesul după atacurile „sinucigașe”.

Obuzele ar fi lovit vineri o linie electrică de înaltă tensiune, determinând operatorii acesteia să deconecteze un reactor, deși nu a fost detectată nici o scurgere radioactivă.

Teoria generalului SVR a vorbit despre un act care justifică războiul pus la cale de Putin.

Aceștia au adăugat: „Putin este sigur că tocmai demonstrarea folosirii armelor nucleare cu impunitate într-un conflict armat va forța Occidentul să recunoască puterea sa și va obliga întreaga lume să recunoască și să se supună condițiilor sale.

„Aceasta este, bineînțeles mortal de periculoasă, în primul rând pentru Rusia.”

Considerat cândva fața liberală a Rusiei, Medvedev a devenit din ce în ce mai ostil față de Occident.