• Președintele Vladimir Putin l-a avertizat duminică pe omologul său francez cu privire la potențialele consecințe catastrofale” ale unor atacuri ucrainene asupra centralei nucleare Zaporojie, într-o zonă din Ucraina controlată de Rusia.
  • În timpul unei convorbiri telefonice cu Emmanuel Macron, Putin a atras atenția asupra atacurilor regulate ale Ucrainei asupra instalațiilor nucleare din Zaporojie, inclusiv asupra unei instalații de depozitare a deșeurilor radioactive, care ar putea avea consecințe catastrofale”, a precizat Kremlinul într-o declarație.
  • Cea mai mare centrală nucleară din Europa a fost un punct central al luptelor din ultimele săptămâni, ceea ce a generat îngrijorări cu privire la un potențial incident nuclear.

Președintele Vladimir Putin l-a avertizat duminică pe omologul său francez cu privire la potențialele consecințe catastrofale” ale unor atacuri ucrainene asupra centralei nucleare Zaporojie, într-o zonă din Ucraina controlată de Rusia.

În timpul unei convorbiri telefonice cu Emmanuel Macron, Putin a atras atenția asupra atacurilor regulate ale Ucrainei asupra instalațiilor nucleare din Zaporojie, inclusiv asupra unei instalații de depozitare a deșeurilor radioactive, care ar putea avea consecințe catastrofale”, a precizat Kremlinul într-o declarație.

Cea mai mare centrală nucleară din Europa a fost un punct central al luptelor din ultimele săptămâni, ceea ce a generat îngrijorări cu privire la un potențial incident nuclear.

Recomandări

ALTMAN PORNEȘTE RĂZBOIUL CU GOOGLE
100 LIDERI MONDIALI DAU STARTUL JO
CE ÎNSEAMNĂ TULBURAREA ARFID?
CE ESTE TULBURAREA ARFID?
CE DESTINAȚII VIZITEZI VARA ASTA?
UNDE CONDUCI ÎN WEEKEND?

Putin a declarat că specialiștii ruși de la uzină iau măsuri pentru a asigura siguranța acesteia și a afirmat că Moscova este pregătită să continue colaborarea cu agenția atomică a ONU pentru a conveni asupra unor soluții nepolitizate” la problemele de la instalația nucleară.

În cadrul aceleiași convorbiri, Macron i-a spus lui Putin că „ocupația rusă” a fost motivul pentru riscurile cu care se confruntă centrala, potrivit președinției franceze. Macron i-a cerut lui Putin să retragă armele grele și ușoare” de pe amplasament.

Agenția ucraineană pentru energie nucleară a declarat duminică că ultimul reactor de la Zaporojie a fost oprit ca măsură de siguranță. În timpul convorbirii cu Macron, Putin a acuzat, de asemenea, forțele ucrainene că au folosit arme furnizate de Occident pentru a viza infrastructura civilă din regiunea Donbas din estul Ucrainei.

Forțele ucrainene au lansat o contraofensivă majoră pentru a recăpăta controlul asupra unor porțiuni din estul țării, iar rebelii pro-Moscova au raportat în acest weekend că separatiștii duc lupte „dificile” cu armata Kievului în regiunea Donețk din Donbas.