Vladimir Putin urmează să se autoizoleze după ce a fost detectat COVID-19 în anturajul său, a anunțat marți Kremlinul, potrivit Reuters.

Președintele rus Vladimir Putin se va autoizola după ce au fost depistate cazuri de coronavirus în anturajul său și, prin urmare, nu se va deplasa în Tadjikistan în această săptămână pentru întâlniri regionale de securitate, a anunțat marți Kremlinul.

Putin, în vârstă de 68 de ani, urma să se deplaseze în Tadjikistan pentru reuniuni la nivel înalt ale alianțelor regionale CSTO și SCO, având în atenție deteriorarea rapidă a securității în Afganistan.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Kremlinul a anunțat că Putin l-a sunat pe președintele tadjik Emomali Rakhmon pentru a-i explica faptul că nu poate călători din izolării, dar că va participa la reuniuni prin videoconferință.

„Putin a spus că, din cauza unor cazuri de coronavirus în anturajul său, trebuie să respecte un regim de autoizolare pentru o anumită perioadă de timp”, a precizat Kremlinul.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat ulterior că Vladimir Putin a fost testat negativ pentru COVID-19 și că este „absolut sănătos”.

Vladimir Putin s-a vaccinat în această vară cu serul anti-coronavirus Sputnik-V.

Kremlinul a luat măsuri speciale de precauţie împotriva COVID-19 pe tot parcursul pandemiei. Anul trecut a instalat la reşedinţa oficială un tunel special de dezinfecţie care pulveriza soluţia antibacteriană asupra vizitatorilor săi şi a cerut veteranilor celui de-al doilea război mondial – cei mai mulţi care aveau 90 de ani – să stea în carantină timp de 14 zile înainte de a putea sta lângă preşedinte, la o paradă militară.

Vladimir Putin, vizitat de Bashar al-Assad

The Moscow Times relatează marți că președintele sirian Bashar al-Assad s-a întâlnit cu Vladimir Putin în timpul unei vizite neanunțate la Moscova.

Putin l-a felicitat pe Assad pentru realegerea sa din acest an, pentru al patrulea mandat. Liderul sirian a obținut 95% din voturi în alegeri pe care puterile străine le-au respins ca fiind ilegitime.