• Vladimir Putin le-a spus apropiaților săi că un număr impresionant de jumătate de milion de pierderi rusești ar fi acceptabil” dacă acest lucru i-ar permite să dezmembreze Ucraina, s-a afirmat.
  • Aceeași sursă sugerează că el este pregătit să mobilizeze două milioane sau mai mulți rezerviști dintr-un potențial de 25 de milioane – mult mai mare decât cei 300.000 de rezerviști sugerați inițial.
  • Multe țări vecine au primit bărbați care au fugit din Rusia.

Vladimir Putin le-a spus apropiaților săi că un număr impresionant de jumătate de milion de pierderi rusești ar fi acceptabil” dacă acest lucru i-ar permite să dezmembreze Ucraina, s-a afirmat. Aceeași sursă sugerează că el este pregătit să mobilizeze două milioane sau mai mulți rezerviști dintr-un potențial de 25 de milioane – mult mai mare decât cei 300.000 de rezerviști sugerați inițial.

„Numărul de cadavre ale soldaților ruși, în aceste planuri ale lui Putin, nu joacă un rol”, a declarat canalul de Telegram al generalului SVR, care spune că are cunoștințe din interiorul Kremlinului. Președintele rus Putin consideră că are o rezervă de forță de muncă de mobilizare de 25 de milioane de oameni, astfel că „nu-i pasă de 500.000 de cadavre. Pentru el, aceasta reprezintă 2% din rezervă”.

Postul îngrijorător al canalului spune: „Putin și conducerea blocului militar sunt conștienți de faptul că, transferând pe front oameni neinstruiți și nepregătiți și, în multe cazuri, slab echipați, îi condamnă la moarte”.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

El a urmărit să preia inițiativa strategică prin inundarea estului și sudului Ucrainei cu forțele sale mobilizate „neinstruite și slab înarmate”. Canalul susține că mobilizarea „se desfășoară cu succes”, în ciuda protestelor de amploare în întreaga Rusie împotriva ordinului și a unui exod în masă către țările vecine.

Un dezertor rus a declarat: „Am stat la coadă pe partea rusă la granița cu Kazahstan timp de aproximativ 15 ore și vom aștepta la fel de mult timp pentru a trece de cealaltă parte a acesteia. Un prieten spune că este haos, panică și chiar bătăi.”

Multe țări vecine au primit bărbați care au fugit din Rusia. În Kazahstan, cinematografe și spitale nefolosite au fost mobilizate pentru a oferi adăpost refugiaților ruși. Se susține că doar aproximativ 10.000 din prima tranșă de rezerviști vor fi instruiți, ceea ce întărește afirmația că aceștia sunt văzuți ca un fel de carne de tun în războiul lui Putin.

Rezervistul rus Serghei Surkov, în vârstă de 29 de ani, din Moscova, a demascat minciuna oficială conform căreia recruții lui Putin vor fi antrenați timp de până la trei luni înainte de a fi trimiși în zona de război.
El a postat un videoclip prietenilor săi în care spune: „Bună ziua aici este Regimentul 1 de tancuri care vorbește. Ni s-a spus oficial că nu va exista nici o pregătire înainte de a ne trimite în zona de război”.

El a continuat: „Vom fi trimiși la Kherson pe 29 septembrie. Nu există reeducare sau pregătire. Dacă nu mă întorc, gândiți-vă frumos la mine sau nu vă amintiți deloc de mine – nu va conta.”