Vladimir Putin promite că Moscova își va îndeplini toate obiectivele pe care și le-a propus în Ucraina

Președintele rus Vladimir Putin a promis luni că Moscova își va îndeplini toate obiectivele pe care și le-a propus în Ucraina, aflată în al treilea an de conflict, scrie Kyiv Post.

„Adevărul este de partea noastră. Toate obiectivele stabilite vor fi atinse”, a declarat Putin într-un mesaj video difuzat pentru a marca a doua aniversare a ceea ce Rusia numește «Ziua Reunificării», când Moscova a anexat patru regiuni ucrainene.

După ce a trimis trupe în Ucraina în februarie 2022, Rusia a anexat regiunile Lugansk, Donețk, Zaporojie și Herson. Ea nu controlează pe deplin toate teritoriile din aceste regiuni.

În discursul său, Putin și-a repetat justificarea pentru trimiterea trupelor în Ucraina ca fiind protejarea vorbitorilor de limbă rusă împotriva unei „dictaturi neonaziste” care urmărește să îi „izoleze pentru totdeauna de Rusia, patria lor istorică”.

De asemenea, el a criticat „elitele occidentale” care „au transformat Ucraina în colonia lor, o bază militară îndreptată împotriva Rusiei” și care au alimentat „ura, naționalismul radical… ostilitatea față de tot ce este rusesc”.

„Astăzi luptăm pentru un viitor sigur și prosper pentru copiii și nepoții noștri”, a spus el.

Exit mobile version