• Mijloacele de informare rusești au distribuit imagini care arată mulțimile mergând spre locul de desfășurare, care a găzduit finala Cupei Mondiale de fotbal în 2018.
  • Contul de Twitter al Novaya Gazeta spune că voluntarii au înființat bucătării de tabără” pentru ca oamenii să guste din rațiile militare.
  • Membrii publicului sunt aduși cu autobuzele din alte orașe pentru a se asigura că prezența este bună.

În Moscova, oamenii se adună la stadionul Luzhniki pentru un miting-concert care marchează un an de la război și Ziua Apărătorului Patriei, care va avea loc mâine. Se așteaptă ca Putin să participe și să țină un discurs, iar o serie de cântăreți ruși vor cânta.

Mijloacele de informare rusești au distribuit imagini care arată mulțimile mergând spre locul de desfășurare, care a găzduit finala Cupei Mondiale de fotbal în 2018. Contul de Twitter al Novaya Gazeta spune că voluntarii au înființat bucătării de tabără” pentru ca oamenii să guste din rațiile militare.

Așa cum se întâmplă adesea în cazul mitingurilor spectaculoase și patriotice” din Rusia, membrii publicului sunt aduși cu autobuzele din alte orașe pentru a se asigura că prezența este bună.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA

Imagini cu reclame care circulă pe Telegram promit participanților 500 de ruble de căciulă. De asemenea, multe dintre ele fac apel direct la studenții universitari: Studenții care doresc să participe la eveniment vor fi eliberați de la cursuri pentru întreaga zi”, se arată într-unul dintre ele. Un altul promite credite universitare și mâncare și cadouri gratuite”.

Iar un alt fluturaș spune că oamenii nu au voie să poarte galben sau albastru – culorile steagului ucrainean. Duma de Stat a Rusiei, camera inferioară a parlamentului, a votat pentru suspendarea participării Rusiei la tratatul New Start privind armele nucleare cu Statele Unite.

Putin a introdus proiectul de lege aseară, după ce a anunțat intenția Rusiei de a suspenda participarea la tratat în cadrul unui discurs despre starea națiunii. New Start este ultimul tratat de control al armelor nucleare rămas în vigoare între Rusia și America. Semnat în 2010 de doi președinți de atunci – Barack Obama și Dmitri Medvedev – a fost conceput pentru a preveni războiul nuclear.

Legea trebuie acum să fie aprobată de camera superioară a parlamentului rus, Consiliul Federației, care se va reuni în cursul zilei de astăzi. Luna trecută, Washingtonul a acuzat Moscova că a încălcat acordul New Start prin refuzul de a permite activități de inspecție pe teritoriul său.

Președintele Putin a spus o poveste foarte diferită în discursul de miercuri privind starea națiunii – țările occidentale erau vinovate” pentru război, în timp ce Rusia folosea forța noastră pentru a-l opri”. Petrecerea ultimului an în ceea ce el numește realitatea paralelă” a lui Putin a fost dificilă și obositoare, jurnaliștii occidentali fiind făcuți să se simtă ca un dușman” – deși încă se bucură de compania prietenilor ruși.