• Rusia a lansat deja un program voluntar de vaccinare.
  • Președintele rus, Vladimir Putin, va primi vaccinul Sputnik V împotriva coronavirusului.
  • Declarația a fost făcută duminică, de purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

„A spus că va fi vaccinat, a luat această decizie și așteaptă finalizarea tuturor formalităților”, a spus purtătorul de cuvânt, citat pe site-ul canalului TV, Russia 1.

Federația Rusă a lansat un program voluntar de vaccinare cu vaccinul Sputnik V produs de Rusia la începutul lunii decembrie, având prioritate cele mai vulnerabile grupuri din Moscova, notează Reuters.

Persoanele cu vârsta peste 60 de ani ar putea începe să aplice pentru vaccinare de luni, a declarat duminică primarul Moscovei, Serghei Sobyanin, pe site-ul său, la doar o zi după ce Ministerul rus al Sănătății a declarat că vaccinul a fost aprobat pentru utilizare de către persoanele în vârstă după un proces separat de testare.

Recomandări

SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII

Putin, în vârstă de 68 de ani, a declarat de mai multe ori că vaccinul rusesc este eficient și sigur și că nu a văzut niciun motiv să nu fie vaccinat, adăugând că așteaptă până când serul va fi disponibil.

De la începutul epidemiei de coronavirus din Rusia, Putin a lucrat în principal la distanță, a ținut întâlniri video și a limitat deplasările.

El a spus în august că una dintre fiicele sale a participat la studiul clinic al vaccinului și s-a simțit bine după aceea.