• Președintele rus Vladimir Putin se vaccinat astăzi cu un ser rusesc
  • Kremlinul nu dezvăluie numele vaccinului rusesc care i-a fost administrat
  • Putin spune că nu va obliga statele să cumpere vaccinul dacă nu-ți doresc
  • Sputnik-V a fost aprobat în 55 de țări și urmează să primească verdictul EMA

UPDATE 21.10 Putin a fost vaccinat împotriva coronavirusului

Preşedintele Rusiei a fost vaccinat, marţi, împotriva coronavirusului, anunţă purtătorul de cuvânt al Kremlinului, conform cotidianului Le Figaro.

Preşedinţia Rusiei nu a precizat ce vaccin i-a fost administrat lui Vladimir Putin.

„Vladimir Putin s-a vaccinat împotriva coronavirusului. Se simte bine. Mâine va avea o zi de lucru completă„, a declarat marţi seară Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, citat de agenţia de presă RIA Novosti.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

UPDATE. Kremlinul nu va spune cu ce vaccin va fi inoculat Vladimir Putin

Kremlinul a declarat marți că a decis în mod deliberat să nu dezvăluie numele vaccinului rusesc care urmează să-i fie administrat marți președintelui Vladimir Putin, relatează Reuters.

Nu spunem în mod deliberat ce doză va primi președintele, toate cele trei vaccinuri din Rusia sunt fiabile și eficiente„, a declarat purtătorului de cuvânt al Kremlinului Dmitri Peskov.

El a spus că Putin, care și-a anunțat luni intenția de a se vaccina, o va face seara și va primi unul dintre cele trei vaccinuri produse în Rusia.

Peskov a declarat că Putin a făcut deja multe pentru a promova vaccinurile fabricate în Rusia, dintre care cel mai faimos este Sputnik V. Moscova a aprobat de urgență altor două vaccinuri interne, EpiVacCorona și CoviVac.

Peskov a spus că lui Putin nu i-a plăcut ideea de a fi vaccinat în fața camerelor de luat vederi.

Știrea inițială

Vladimir Putin se pregătește de vaccinare. Deşi nu ştim cu ce ser se va vaccina, președintele Rusiei este foarte mândru de vaccinul Sputnik V.

Încă din august, spunea că vaccinul a fost folosit de una dintre fiicele sale. Și cu toate astea, nu deplânge reticența UE în ceea ce privește vaccinul Sputnik V.

Astfel de oameni încă mai încearcă să ne învețe pe noi ceva. Încă se mai gândesc să ne impună sancțiuni. Dumnezeu cu ei. Este alegerea lor. Poftim, lasă să facă cum cred ei că e corect pentru a-și atinge scopurile propuse.”, a declarat Vladimir Putin.

Aprobat deja în 55 de țări, vaccinul se află în procedură de evaluare la Agenția Europeană a Medicamentului.

O echipă europeană va merge în Rusia să vadă cum se fabrică vaccinul. După ce comisarul european care se ocupă de achiziția de vaccinuri, Thierry Breton, a spus că Uniunea Europeană nu are nevoie de vaccin rusesc, Putin i-a dat replica.

Noi nu impunem nimănui nimic. Când auzim asemenea declarații de la oficiali, apare o întrebare: interesele cui reprezintă acești oameni? Interesele unor companii farmaceutice sau interesele cetățenilor Uniunii Europene?”, a mai declarat Vladmimir Putin.