• Președintele rus a sugerat că ar putea fi necesare discuții de pace în timpul unei conferințe de presă susținute vineri în Kârgâzstan.
  • Dmitri Peskov a declarat marți că rezultatul conflictului ar trebui să fie o „pace justă și durabilă”.
  • Luna trecută, Putin a cerut ca Occidentul să recunoască oficial cele patru regiuni înainte de a putea continua negocierile de pace.

Vladimir Putin a declarat că Rusia ar putea fi nevoită să ajungă la un acord cu Ucraina pentru a pune capăt războiului. Vorbind la o conferință de presă în Kârgâzstan, președintele rus a recunoscut, de asemenea, că au existat probleme în mobilizarea a sute de mii de recruți pentru a lupta în conflict.

În ultimele luni, Ucraina a recâștigat controlul asupra unor zone semnificative din teritoriul ocupat în estul țării, în timp ce Rusia a cedat cel mai recent teren în orașul Herson din sud. Acum, Putin a sugerat că Rusia va trebui probabil să ajungă la un acord cu privire la Ucraina în viitor.

Este una dintre primele dăți când a vorbit în mod public despre un potențial acord de pace. De asemenea, vine după ce purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat marți că rezultatul conflictului ar trebui să fie o „pace justă și durabilă”.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII
MESAJUL REGELUI CHARLES

Cu toate acestea, el a spus că Rusia „nu le vede perspectiva unor negocieri în acest moment”. Este probabil ca punctul de blocaj să fie legat de Crimeea și de alte teritorii ucrainene ocupate de Rusia.
Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a declarat în mod constant că Rusia trebuie să părăsească toate teritoriile ocupate înainte de a putea începe negocierile de pace.

Aceasta include Crimeea, pe care Rusia a anexat-o în timpul unei invazii ilegale în 2014. De asemenea, a anexat regiunile Donețk, Herson, Lugansk și Zaporojie în urma referendumurilor din septembrie, pe care Occidentul le-a catalogat drept o „farsă”.

Luna trecută, Putin a cerut ca Occidentul să recunoască oficial cele patru regiuni înainte de a putea continua negocierile de pace. Vineri, el a recunoscut, de asemenea, că au existat unele probleme în ceea ce privește procurarea de echipamente și haine pentru sutele de mii de recruți chemați să lupte în Ucraina.