• Vladimir Putin susține „contactul direct” dintre UE și Rusia, pe care l-au propus Angela Merkel şi Emmanuel Macron.
  • Berlinul și Parisul recomandă ca UE să se unească cu Rusia.
  • Merkel: „Nu este suficient ca președintele SUA să vorbească cu președintele rus”

Moscova susține propunerea de discuții înaintată de Germania și Franța, în calitate de lideri ai UE, gata să cântărească planul la reuniunea de la Bruxelles, transmite Aljazeera.

Președintele rus Vladimir Putin susține o idee de restabilire a contactului dintre Moscova și Uniunea Europeană, a anunțat joi Kremlinul, după ce Franța și Germania au propus un summit pentru a încerca să îmbunătățească relațiile.

„Percepem pozitiv această iniţiativă. Putin este în favoarea creării unui mecanism de dialog şi de contacte între Bruxelles şi Moscova”, le-a spus Peskov jurnaliştilor, adăugând că „Bruxellesul şi Moscova au nevoie de acest dialog”.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Berlinul și Parisul recomandă ca UE să se unească cu Rusia.

„Noi, ca Uniune Europeană, trebuie să căutăm, de asemenea, un contact direct cu Rusia și cu președintele rus”, a declarat joi cancelarul german, Angela Merkel,

„Nu este suficient ca președintele SUA să vorbească cu președintele rus. Salut acest lucru, dar UE trebuie să creeze și forumuri pentru dialog ”, adaugă Merkel.

Propunerea venită din partea liderilor Germaniei şi Franţei a luat prin surprindere preşedintele Consiliului European, Charles Michel, şi a reuşit să înfurie lideri de stat din ţările europene, în special ţările baltice şi Polonia, informează Politico.

Relaţiile dintre UE şi Rusia s-au deteriorat continuu după anexarea Peninsulei Crimeea şi declanşarea conflictului în Ucraina, în 2014.