• Patru sute de infractori au fost transportați pentru a lupta în războiul lui Vladimir Putin, potrivit unor înregistrări video.
  • Iar unul dintre principalii complici ai dictatorului, Evgheni Prigojin, a recunoscut că Rusia se confruntă cu o rușine” în conflictul ucrainean.
  • O înregistrare video arată deținuți înrăiți din coloniile penitenciare din regiunea Tambov care s-au înrolat ca luptători și care ar fi fost duși cu o mulțime de dube ale închisorii într-o tabără de antrenament” din sudul Rusiei.

Patru sute de infractori au fost transportați pentru a lupta în războiul lui Vladimir Putin, potrivit unor înregistrări video. Iar unul dintre principalii complici ai dictatorului, Evgheni Prigojin, a recunoscut că Rusia se confruntă cu o rușine” în conflictul ucrainean.

O înregistrare video arată deținuți din coloniile penitenciare din regiunea Tambov care s-au înrolat ca luptători și care ar fi fost duși cu mai multe dube ale închisorii într-o tabără de antrenament” din sudul Rusiei.

După o instrucție militară superficială, criminalii, infractorii sexuali, hoții și alți condamnați vor fi trimiși pe linia frontului în urma eliberării în masă din închisori.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Dezertorii au fost avertizați că vor fi împușcați” sumar, dar cei care vor supraviețui șase luni vor fi grațiați de Putin și li se va permite să își reia viața, indiferent cât de odioase sunt crimele lor.

Omul responsabil de campania de recrutare a deținuților din închisori ca luptători în armata privată Wagner – care funcționează sub ordinele Ministerului Apărării al lui Putin – le-a spus rușilor să nu se mai plângă.

Evgheni Prigozhin, 61 de ani, un apropiat al lui Putin, a avertizat: Cei cărora nu le place acest lucru…. trimiteți-vă proprii copii pe front. Este vorba fie de PMC (Compania Militară Privată) și prizonieri, fie de copiii voștri.”

Până în prezent, Putin a ezitat să lanseze o mobilizare totală, în cadrul căreia toți bărbații de peste 18 ani ar putea fi trimiși la război, dar există zvonuri că este pe cale să anunțe o mobilizare parțială în anumite regiuni.

Prigozhin a mai indicat ziarului loialist Komsomolskaia Pravda că recentele câștiguri teritoriale ale Ucrainei înseamnă rușine” pentru Rusia, pe care soldații săi din închisori ar putea să le contracareze. Ei sunt patrioți și nu pot permite dezonorarea Patriei lor. Ei nu erau războinici care nu-și părăsesc niciodată mașinile luxoase, așa cum fac mulți critici ai Kremlinului”, a spus el.

Ei nu foloseau parfum Chanel și nu conduceau mașini din piele Nappa, ci urcau în subsoluri și tranșee pentru a ține situația sub control”.

Prigozhin a spus: Desigur, dacă aș fi fost prizonier, aș visa să mă alătur acestei echipe prietenoase pentru a putea nu numai să-mi răscumpăr datoria față de Patrie, ci și să o plătesc cu răzbunare”.

Prigozhin a fost văzut săptămâna aceasta într-un videoclip remarcabil în care recruta deținuți ca soldați într-o închisoare din Rusia. Înregistrarea evidențiază disperarea Kremlinului de a găsi luptători pentru linia de front din Ucraina, în timp ce armata sa regulată suferă înfrângeri umilitoare și pierderi catastrofale în regiunea Harkov.

Discursul său de vânzare în fața a sute de deținuți, sub un cer cenușiu, a avut loc într-o colonie penală de înaltă securitate din Mordovia.

Multimilionarul Prigozhin – care a devenit omul de încredere al lui Putin după ce a fost bucătarul său la banchete la Kremlin – conduce, de asemenea, așa-numitele grupuri de spioni care răspândesc propagandă în Rusia și în străinătate. El este supranumit bucătarul” lui Putin.