Vladimir Putin va participa la summitul privind schimbările climatice organizat de Joe Biden, în ciuda relațiilor tensionate dintre Rusia și SUA

Sursa foto: Profimedia
  • Vladimir Putin va susține joi un discurs la summitul online privind schimbările climatice, găzduit de președintele american Joe Biden
  • Anunțul vine în contextul relațiilor tensionate dintre Moscova și Washington
  • Washingtonul a impus joi noi sancțiuni Rusiei

Președintele rus Vladimir Putin va susține joi un discurs la summitul online privind schimbările climatice, găzduit de președintele american Joe Biden, a spus Kremlinul, relatează Reuters. Anunțul vine în contextul relațiilor tensionate dintre Moscova și Washington.

Prezența lui Putin indică faptul că încă este deschis dialogului cu Statele Unite, chiar dacă cele două țări și-au impus sancțiuni reciproc în ultimele zile. De asemenea, președintele rus nu a anunțat dacă acceptă invitația lui Joe Biden la un summit bilateral.

Biden a invitat 40 de lideri mondiali la summitul privind clima, parte din efortul său de a face din lupta împotriva încălzirii globale o prioritate.

În discursul său, Putin va „contura abordările Rusiei în contextul dezvoltării unei largi cooperări internaționale menite să depășească efectele negative ale schimbărilor climatice globale”, a spus Kremlinul.

Washingtonul a impus joi noi sancțiuni Rusiei pentru atacuri cibernetice, presupusa interferență în alegerile din 2020 și activitatea militară din zona Ucrainei. Rusia a negat acuzațiile și a ripostat următoarea zi.