Vladimir Putin va ține un discurs important înainte de aniversarea războiului din Ucraina

  • Vladimir Putin va ține un discurs important înainte de aniversarea unui an de la invazia Ucrainei, pe fondul temerilor că va fi anunțat un nou atac.
  • Președintele rus va ține un discurs în fața Adunării Federale a țării pe 21 februarie „cu privire la situația actuală”.
  • Oleksii Reznikov, a declarat că Rusia plănuiește o ofensivă majoră care să coincidă cu aniversarea din 24 februarie.

Vladimir Putin va ține un discurs important înainte de aniversarea unui an de la invazia Ucrainei, pe fondul temerilor că va fi anunțat un nou atac. Președintele rus va ține un discurs în fața Adunării Federale a țării pe 21 februarie „cu privire la situația actuală”, potrivit unui purtător de cuvânt al Kremlinului.

Acest lucru vine după ce ministrul ucrainean al apărării, Oleksii Reznikov, a declarat că Rusia plănuiește o ofensivă majoră care să coincidă cu aniversarea din 24 februarie. El a declarat pentru presa franceză că armata are un stoc de recruți pe care îi păstrează pentru a-i rostogoli peste graniță la trecerea acestei date.

„Nu ne subestimăm inamicul”, a spus Reznikov. „Oficial, ei au anunțat 300.000 de oameni, dar când vedem trupele de la granițe, conform evaluărilor noastre sunt mult mai mulți. Credem că, având în vedere că Rusia trăiește în simbolism, vor încerca ceva în jurul datei de 24 februarie”.

Cu toate acestea, Andriy Chernyak, un reprezentant al Direcției principale de informații din cadrul Ministerului ucrainean al Apărării, a declarat că militarii lui Putin nu au suficiente arme pentru un nou atac atât de mare precum cel pe care îl lasă să se înțeleagă.

În dimineața zilei de 24, Putin a făcut un anunț oficial despre o „operațiune militară specială” care urmărește „demilitarizarea” și „denazificarea” Ucrainei. Nici până în ziua de azi nu a numit război desfășurarea tancurilor sale și miile de morți care au urmat. Discursul va marca împlinirea unui an de la recunoașterea de către Putin a „independenței” regiunilor Donețk și Luhansk din estul Ucrainei. Acesta este anunțul care a fost folosit ca pretext pentru a lansa invazia la scară largă trei zile mai târziu.

Vineri dimineața, Putin a inițiat, de asemenea, un asalt cu rachete care a durat trei ore și jumătate în întreaga Ucraină, forțând milioane de ucraineni să se refugieze în adăposturi antiaeriene. Ministerul rus al Apărării a confirmat că forțele sale au efectuat o „lovitură masivă” asupra unor instalații energetice de importanță critică ale complexului militar-industrial ucrainean.

Iar ministrul ucrainean al energiei, German Galushchenko, a declarat că Rusia a lovit cu rachete și drone instalații electrice din șase regiuni, provocând pene de curent în cea mai mare parte a țării. Brutalul grup de mercenari Wagner al Rusiei a declarat duminică că a capturat satul Krasna Hora, la marginea nordică a Bakhmutului. Dar afirmația că forțele rusești au cucerit satul nu a fost verificată în mod independent.