• Vladimir Putin s-a vaccinat în luna martie împotriva Covid-19.
  • Putin a fost imunizat cu serul rusesc Sputnik V.
  • Președintele Rusiei a devăzluit că a avut efecte secundare.

Vladimir Putin, președintele Rusiei, a dezvăluit recent ce vaccin i-a fost administrat în martie. Atunci, șeful statului rus nu a vrut să spună ce ser a folosit. Așadar, Putin a spus că s-a imunizat cu serul „de casă” Sputnik V. „E cel mai bun vaccin, și, în plus, toată armata a fost vaccinată cu Sputnik”, spune Putin.

„După prima doză nu am simțit nimic, doar o mică inflamare a brațului, după vreo patru ore. A doua doză am făcut-o la ora 12 AM, iar la ora 12 PM mi-am luat temperatura și aveam 37,2 C. Când m-am trezit, aveam 36,6. După câteva zile, mi-au analizat sângele și au găsit un nivel ridicat de anticorpi. Aproximativ 10% se îmbolnăvesc (după vaccinare – n.r.), dar trece foarte ușor. Oameni foarte celebri s-au îmbolnăvit după vaccinare… Oameni apropiați de mine s-au îmbolnăvit, din păcate, dar le-a trecut repede și nu a fost nevoie să ia medicamente puternice. Și asta bazat doar pe cercul meu de cunoștințe”, a declarat Vladimir Putin.

„Nu sprijin vaccinarea obligatorie, îmi mențin punctul de vedere. Avem patru vaccinuri făcute cu tehnică de ultimă oră, sunt sigure și eficiente, așa că sper că ezitările unora dintre cetățenii noștri vor dispărea”, a mai spus Putin, îndemnându-i pe ruși să se vaccineze.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA