• Zelenski: Este cu siguranță primul pas, întrucât același lucru s-a întâmplat odată în Crimeea.
  • Anterior, ministrul ucrainean de externe Dmitry Kuleba a spus că Rusia ar putea pretinde „anexarea” Mării Azov.
  • Rusia a suplimentat acum câteva luni efectivele militare în Crimeea.
  • Preşedinţia Rusiei respinge acuzaţiile.

Președintele ucrainean Vladimir Zelenski a declarat joi că eliberarea de către Rusia a pașapoartelor sale rezidenților din Donbas, estul Ucrainei, este primul pas spre anexarea regiunii, transmite Novosti.dn.ua.

„Este cu siguranță primul pas, întrucât același lucru s-a întâmplat odată în Crimeea. Locuitorilor din Crimeea le-au fost eliberate pașapoarte rusești. Aceasta este o mare problemă”, a declarat Zelensky într-o conferință de presă.

„Noi nu putem influența astfel de lucruri”, a adăugat el, spunând că locuitorii din Donbas cu pașapoarte rusești constituie o masă de votanți la alegerile care au loc în Rusia.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT

Potrivit agenției de presă ruse TASS, care citează surse oficiale, din aprilie 2019 și până în prezent, peste 527.000 de locuitori ai Donbasului au primit pașapoarte rusești.

Anterior, ministrul ucrainean de externe Dmitry Kuleba a spus că Rusia ar putea pretinde „anexarea” Mării Azov. Potrivit acestuia, partea rusă își întărește constant prezența militară și blochează rutele comerciale.

Rusia a suplimentat acum câteva luni efectivele militare în Crimeea, regiunea ucraineană anexată în 2014, şi în apropierea frontierelor cu Ucraina, în contextul tensiunilor cu Administraţia prooccidentală de la Kiev.