Volkswagen a reintrodus România pe harta europeană a maşinilor electrice: „Și romanii își pot încarca mașinile electrice”

  • Volkswagen este cea mai valoroasă companie din Germania
  • Valoarea Volkswagen: 140 de miliarde de euro
  • Volkswagen a reintrodus România pe harta europeană a maşinilor electrice

Volkswagen e forță economică numărul 1 a Germaniei, cu o valoare de 140 de miliarde de euro, peste jumătate din PIB-ul României.

Mașina populară a Germaniei își propune să detroneze Tesla de pe poziția de lider al automobilelor electrice. Investește în 6 mari fabrici de baterii care să poată încarca milioanele de mașini pe care își propun să le facă.

Acum două zile a apărut o informație care i-a speriat pe romani și i-a făcut un de rușine, Volkswagen a șters Romania de pe harta Europei. Era harta de dezvoltare a lui Volkswagen de pe care lipseau doar Romania și Norvegia Volkswagen a revenit însă cu harta refăcută, cu scuze și mesajul: „și romanii își pot încarca mașinile electrice.”

De ce ne interesează atât de mult subiectul? Pentru că Volkswagen e cea mai mare companie din cea mai bogată țară a Europei, Germania, care este partenerul comercial extern numărul 1 al României.