• Comisia internațională pentru comerț din SUA (ITC) a declarat luni, că investighează dacă Volkswagen AG a încălcat brevetele deținute de Jaguar Land Rover.
  • Jaguar Land Rover (JLR) îi acuză pe nemți că „au folosit invențiile brevetate JLR fără plată sau permisiune”.
  • VW a declarat că „revendicările nu au niciun merit.”

Comisia internațională pentru comerț din SUA (ITC) a declarat luni că deschide o investigație pentru a verifica dacă producătorul german de automobile Volkswagen AG a încălcat brevetele deținute de Jaguar Land Rover pentru un sistem utilizat pentru conducerea off-road.

În noiembrie, Jaguar Land Rover, o unitate a Tata Motors, a depus o plângere la ITC pentru a împiedica importul unor modele VW Porsche, Lamborghini și Audi cu „anumite sisteme de control al vehiculelor” care ar fi încălcat brevetele sale.

Modelele includ vehiculele Lamborghini Urus, Porsche Cayenne și Audi Q8, Q7, Q5, A6 Allroad și vehicule e-tron și VW Tiguan. ITC a declarat că nu a luat nicio decizie cu privire la fond.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

VW a declarat că examinează acțiunea și determină următorii pași.

„Desigur, vom coopera cu autoritățile care investighează. Deși nu putem comenta niciun detaliu al procedurii, credem cu tărie că revendicările nu au niciun merit și ne vom apăra cu fermitate poziția ”, a spus VW.

Jaguar Land Rover (JLR) a spus că vehiculele „au folosit invențiile brevetate JLR fără plată sau permisiune”, în special un brevet pentru un „sistem îmbunătățit de conducere a unui vehicul pe diferite suprafețe de conducere, în special off-road”.

JLR spune că tehnologia sa Terrain Response folosește tehnologia brevetată pentru a maximiza performanța pe suprafețele de conducere off-road, inclusiv iarbă, zăpadă, noroi, nisip și pietre.