• Japonia a refuzat anterior să confirme vizita lui Zelenski și a insistat până vineri seara târziu că acesta va participa doar online.
  • Joe Biden a aprobat ca aliații să trimită F16 în Ucraina.
  • El se va alătura liderilor națiunilor bogate din G7 la o sesiune privind Ucraina, duminică.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a ajuns sâmbătă la Hiroshima, în Japonia, pentru a participa la Summit-ul G7. Japonia a anunțat sâmbătă că președintele ucrainean Volodimir Zelenski va călători în Japonia pentru a se alătura liderilor Grupului celor Șapte la o sesiune privind Ucraina, scrie AP News.

El a sosit în Japonia la scurt timp după ce președintele Joe Biden a schimbat cursul ideilor sale și a dat undă verde aliaților europeni să trimită avioane de luptă F-16 Ucrainei în lupta acesteia împotriva Rusiei.

Zelenski se va întâlni cu Biden duminică, ca parte a campaniei sale de consolidare a sprijinului aliaților occidentali înaintea unei ofensive planificate în primăvară pentru a încerca să alunge forțele președintelui rus Vladimir Putin din țara sa. Înainte de a ajunge la G7, Zelenski s-a oprit la Jeddah, în Arabia Saudită, pentru a lua cuvântul la summitul Ligii Arabe. În remarcile sale, el i-a acuzat pe unii lideri arabi că ignoră ororile invaziei Rusiei în țara sa.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

El se va alătura liderilor națiunilor bogate din G7 la o sesiune privind Ucraina, duminică. Inițial, el urma să se alăture vineri unei sesiuni online, dar acest plan a fost schimbat după ce Zelenski și-a exprimat „dorința puternică” de a participa în persoană, a precizat Ministerul japonez de Externe într-o declarație.

Japonia a refuzat anterior să confirme vizita lui Zelenski și a insistat până vineri seara târziu că acesta va participa doar online. Premierul japonez Fumio Kishida va purta discuții cu Zelenski în timpul vizitei sale la Hiroshima, se arată în comunicatul ministerului.

Citește și: