• Klaus Iohannis și Volodimir Zelenski au susținut declarații de presă la Cotroceni.
  • Cei doi șefi de stat au semnat o declarație comună care arată cadrul principal de cooperare.
  • România și Ucraina au stabilit un parteneriat strategic pe viitor, astfel că în țara noastră se creează un centru de pregătire a piloților ucraineni.

Klaus Iohannis și Volodimir Zelenski au susținut declarații de presă la Cotroceni. Convorbirile oficiale au durat cu aproape o oră mai mult decât era programat. Cei doi șefi de stat au semnat o declarație comună care arată cadrul principal de cooperare.

România și Ucraina au stabilit un parteneriat strategic pe viitor, astfel că în țara noastră se creează un centru de pregătire a piloților ucraineni.

Sunt foarte bucuros să vizitez Bucureștiul, prima vizită de la agresiunea rusă. Am dat indicații echipelor noastre pentru a pregăti fundamentul acestui act. Mulțumesc întregii Românii pentru susținerea și ajutorul acordat Ucrainei. Îmi aduc aminte cât de călduros au fost întâmpinați oamenii noștri aici. România ne-a acordat sprijin și militar, și umanitar. Am discutat situația de pre front, despre solicitările noastre militare, vor fi noutăți foarte bune despre artilerie și apărare antiaeriană, a declarat președintele ucrainean.

Recomandări

CE FACEM CU SISTEMUL PATRIOT
NIO LANSEAZĂ UN NOU MODEL
UNIVERSITATEA SPRIJINĂ ARTA
UE INVESTIGHEAZĂ META
AU VEDETELE SUCCES PE TINDER?
SUA SANCȚIONEAZĂ TRANSFERURILE ILEGALE DE ARME

În același timp, Volodimir Zelenski a ținut să precizeze că România este o țară garant de asigurare a securității alimentare a lumii întregi

Fiecare rachetă și dronă rusească care atacă porturile noastre … trebuie să facem tot posibilul ca Rusia să nu poată transforma zona dunăreană sau a Mării Negre într-o zonă moartă. Am convenit primii trei pași care să ne permită apărarea acestor porturi. Am dezvoltat o logistică bună, va începe să funcționeze în curând un coridor de cereale ucrainene prin Moldova. Cooperarea trilaterală cu Moldova și România dă un impuls foarte bun pentru dezvoltarea economică. Sunt convins că și Moldova și Ucraina vor deveni membre ale UE. Suntem pregătiți pentru începerea tratativelor de aderare la UE și România ne susține. Aderarea la UE va asigura stabilitate și securitate în zonă, a spus Volodimir Zelenski.

Citește și: