• În timp ce se afla la Hiroshima pentru summitul G-7, Zelenski a comparat distrugerea orașului în timpul celui de-al Doilea Război Mondial cu Bahmut.
  • Președintele ucrainean a făcut comparația după ce a vizitat muzeul bombei atomice.
  • El a spus că abilitatea Hiroshimei de a reconstrui îi dă speranță pentru viitorul Ucrainei.

După o vizită emoționantă la muzeul bombei atomice din Hiroshima, duminică, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a comparat distrugerea orașului în cel de-al Doilea Război Mondial cu devastarea provocată de război în Bahmut, scrie Business Insider.

Deși a recunoscut că atacurile asupra celor două orașe sunt diferite și nu se pot compara, Zelenski a spus că imaginile cu Hiroshima distrusă îmi amintesc cu adevărat în totalitate de Bahmut”, a relatat The New York Times. Nu a mai rămas nimic viu”. El a spus că văzând peisajul urban înfloritor al Hiroshimei i-a dat speranță pentru viitorul Ucrainei după război.

Visăm să reconstruim toate orașele noastre care sunt acum în ruine și fiecare sat în care nu a mai rămas nicio casă în urma loviturilor rusești”, a spus președintele ucrainean. Zelenski a vizitat locul memorial din Hiroshima duminică, după un weekend la summitul G7.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

În cadrul unei conferințe de presă, președintele ucrainean a declarat că explozia bombei atomice din 1945 a produs imagini și amintiri care evocă distrugerile în masă observate astăzi în Ucraina.

Există multe imagini tragice în muzeu. Copii, bebeluși mici, înainte de moarte, și avem imagini similare, din păcate în Ucraina”, a spus el, potrivit Politico. Numai lacrimi îmi sunt în ochi”. Fotografiile recente și imaginile filmate cu drona din Bahmut arată case, parcuri, școli și străzi pline de viață erodate în blocuri de nerecunoscut de cenușă și ruine.

Bahmut a cunoscut unele dintre cele mai mortale lupte, atât Ucraina, cât și Rusia văzând acum cucerirea sa ca un fel de victorie simbolică în războiul de uzură în curs de desfășurare. În timp ce se afla la summitul G-7, Zelenski a negat că Rusia ar deține controlul asupra orașului.

Citește și: