
- Nelu Tătaru a mers, în Senat, la discuții privind legea carantinei și izolării
- Ministrul Sănătății a declarat că legea arată diferit față de forma ei inițială, fiecare articol fiind discutat separat
- Tătaru e precizat că asimptomaticii vor fi internați și evaluați în maximum 48 de ore, iar starea de alertă va fi prelungită
Nelu Tătaru a făcut declarații după discuțiile pe care le-a avut în Senat pe tema legii carantinei și izolării. Ministrul Sănătății a vorbit despre ce se va întâmpla cu pacienții asimptomatici, care vor fi internați și evaluați în maximum 48 de ore. În ceea ce privește persoanele simptomatice, acestea vor fi internate în spital până la ameliorare.
„Am luat fiecare articol, am adus argumentele Ministerului Sănătății și ale mele. Sper ca în continuare ședința și votul care vor urma să meargă pe același parcurs discutat, având în vedere carantina, izolarea, internarea în spital, internarea asimptomaticilor cu evaluarea în maxim 48 ore și decizia de izolare până la 14 zile, dacă ne referim la Covid, iar pentru cei simptomatici, în funcție de simptomatologie, vor urma internarea în spital, până la ameliorare, cu condiția că, dacă e mai devreme de 14 zile, să meargă în izolare.
Fiecare pacient își va face o evaluare clinică, biologică, paraclinică, radiologică și medicul curant va avea și posibilitatea să-și susțină diagnosticul pe care îl pune la un momentul dat. După maxim 48 de ore, cei asimptomatici pot merge la domiciliu, cu izolare până la 14 zile, dacă mă refer la Covid. Pentru cei simptomatici, în funcție de simptome, se va decide prelungirea internării până la vindecare sau până devine asimptomatic”, a declarat Tătaru.
TOP ARTICOLE
- Evoluția pandemiei de COVID-19 în lume. Țările din Europa care se pregătesc pentru valul trei
- Diana Șoșoacă cere ajutorul Serviciilor Secrete: „Să-și facă treaba, să oprească această mazilire a poporului român”
- Vlad Voiculescu cere restricții mai dure anti-Covid, în Capitală: „Am observat că sunt destule locuri unde nu sunt respectate regulile”
Ministrul Tătaru a mai explicat că sancțiunile privind nerespectarea legii vor fi discutate, dar a precizat că pacientul are dreptul să refuze tratamentul.
În ceea ce privește starea de alertă, Tătaru a spus: „Vom avea stare de alertă cât va fi nevoie să avem o siguranță pentru cetățenii României, în condițiile în care vedeți o creștere”.
- Cine e Adrian Năstase în guvernul Cîțu. Rareș Bogdan se ocupă de adversarii PNL: „Prea multă aroganță”
- Cea mai afectată țară de pandemie sărbătorea finalul ei vara trecută
- Care ar fi fost scorul dacă ne-am fi dus la vot în martie? Un vaccin încă nu era disponibil, iar majoritatea localităților aveau restricții
- Marea Britanie a identificat șase cazuri de infectare cu varianta braziliană a coronavirusului
- O stație terestră Starlink a lui Elon Musk, în pericol din cauza îngrijorărilor legate de „riscurile undelor electromagnetice asupra sănătății”