Ministrul Transportului rămâne optimist. Lucian Bode: „Da, vom construi în România peste 1.000 de kilometri de autostradă până în 2024. Nu sunt proiecte fanteziste”.

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, susţine că nu este un proiect fantezist programul de guvernare PNL 2020-2024 care prevede construirea a peste 970 de km de autostrăzi şi drumuri expres: „Ce am făcut ne dă tot dreptul să spunem şi să ne asumăm: da, vom construi în România peste 1000 de km”.

În trei ani de guvernare PSD au dat în trafic 96 de km de autostradă. În guvernarea Orban avem toate şansele ca în 13 luni să dăm în trafic aproape 90 de km de autostradă. Aceasta este diferenţa – înmulţiţi cu trei. 1000 de km de autostradă şi drum expres în următorii patru ani este foarte simplu – A7 este un proiect matur, 340 de km, Autostrada Transilvania este un proiect matur în implementare, 160 de km, A0 e asumat, 100 de km, Sibiu-Piteşti, Sebeş-Turda. iată că sunt proiecte mature în implementare pe care ni le asumăm. Nu sunt proiecte fanteziste, nu sunt mii de kilometrui lansaţi aşa într-un program de guvernare în campania electorală. Este realitatea pe care ne-o asumăm. Ce am făcut ne dă tot dreptul să spunem şi să ne asumăm: da, vom construi în România peste 1000 de km de autostrăzi şi drumuri expres în următorii ani”, spune Lucian Bode.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
AI ACEEAȘI RUTINĂ LA JOB?
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL

Conform programului de guvernare al PNL, se finalizează peste 970 kilometri de autostrăzi şi drumuri expres în perioada 2021-2024, din care 660 kilometri de autostradă, astfel: 320 kilometri din Autostrada A7, Ploieşti-Buzău-Focşani-Bacău-Paşcani, 160 kilometri din Autostrada Transilvania, 43 kilometri din Autostrada Piteşti-Sibiu (secţiunea 1 Sibiu-Boiţa şi secţiunea 5 Curtea de Argeş-Piteşti), 100 kilometri din Autostrada de Centură a Bucureştiului (Sud şi Nord), 24 kilometri din Autostrada Sebeş-Turda Lotul 2, 14 kilometri din Autostrada Lugoj-Deva Lotul 2.

Conform aceluiaşi program, se vor finaliza şi 310 kilometri de drum expres: 121 kilometri din Drumul Expres Craiova-Piteşti, 13 kilometri – Drumul Expres Brăila-Galaţi, 98 kilometri – Drum Expres Buzău-Brăila, 76 kilometri – Drum Expres Focşani-Brăila.

Mai mult, va fi terminat podul suspendat peste Dunăre de la Brăila şi drumurile de legătură.