Vom purta mască de protecție până la finalul anului? Răspunsul lui Florin Cîțu

Florin Cîțu Sursa Foto: Mediafax
  • Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat joi că prima etapă a relaxării măsurilor anti-COVID va avea loc pe 15 mai
  • Se renunță la portul măștii de protecție la exterior și la restricțiile nocturne
  • Florin Cîțu: „Măsurile pe care le-am luat cu siguranță vrem să rămână așa”

„Măsurile pe care le-am luat cu siguranță vrem să rămână așa”, spune premierul Florin Cîțu, întrebat dacă există riscul să purtăm masca până la finalul anului.

Întrebat, vineri, în Suceava, dacă există riscul ca până la finalul anului să mai purtăm masca sau să avem restricții în continuare, Cîțu a răspuns: „ne-am gândit foarte atent la măsurile pe care le-am luat, pentru că noi știm foarte bine că e foarte ușor să elimini niște lucruri și foarte greu să le implici din nou”.

Autoritățile vor ca măsurile luate să rămână așa.

„Masca în spațiul public vrem să nu mai trebuiască să o purtăm până la finalul anului, dar asta depinde foarte multe de rata de vaccinare, spune premierul.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat joi că prima etapă a relaxării măsurilor anti-COVID va avea loc pe 15 mai. În prima fază se va renunţa la masca de protecţie la exterior şi la restricţiile nocturne.

Vineri se întrunesc CNSU și Comitetul interministerial pentru revenirea la normalitate de la 1 iunie, urmând să decidă relaxarea măsurilor şi calendarul concret pentru fiecare etapă.