• Uniunea Europeană intensifică ajutorul pentru Ucraina.
  • Comisia Europeană a anunţat miercuri că va acorda permise de şedere temporară refugiaţilor.
  • Propunerea trebuie să fie aprobată de statele membre, dar acestea şi-au exprimat deja un sprijin larg chiar de weekendul trecut.

Uniunea Europeană intensifică ajutorul pentru Ucraina şi vrea să acorde protecţie temporară celor care fug din calea războiului.

Comisia Europeană a anunţat miercuri că va acorda permise de şedere temporară refugiaţilor şi drepturi la educaţie şi muncă în blocul celor 27 de naţiuni. Propunerea trebuie să fie aprobată de statele membre, dar acestea şi-au exprimat deja un sprijin larg chiar de weekendul trecut.

Urusla von der Leyen cheamă refugiații în Europa

Preşedintele CE, Urusla von der Leyen, spune că „toţi cei care fug de bombele lui Putin sunt bineveniţi în Europa”.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Vom oferi protecţie celor care caută adăpost şi îi vom ajuta pe cei care caută o cale sigură spre casă”, a mai spus von der Leyen, conform AP News.

Marţi, ea a alocat deja cel puţin jumătate de miliard de euro din bugetul blocului pentru a face faţă consecinţelor umanitare ale războiului din Ucraina.

Ovații pentru Zelenski

Vorbind prin legătură video la o sesiune de urgență a Parlamentului European, președintele ucrainean Volodir Zelenski a îndemnat marți UE să „dovedească faptul că sunteți alături de noi” în războiul dintre Ucraina și Rusia, la o zi după ce Kievul a cerut oficial să adere la blocul comunitar.

Parlamentarii Uniunii Europene, mulți dintre ei purtând tricouri #standwithUkraine cu steagul ucrainean, alții cu eșarfe sau panglici albastre și galbene, l-au aplaudat în picioare pe Zelenski.