Votul anticipat în scrutinul prezidenţial şi parlamentar din SUA a început în patru state americane

Votul anticipat în scrutinul prezidenţial şi parlamentar din SUA a început în patru state americane Sursa: Profimedia
  • Alegerile au loc de vineri până pe 2 noiembrie
  • Unii alegători au declarat că preferă votul anticipat pentru a evita aglomeraţia
  • Votul anticipat are loc în Minnesota, Virginia, Dakota de Sud şi Wyoming

Alegătorii din statele americane Minnesota, Virginia, Dakota de Sud şi Wyoming au început să voteze anticipat, vineri, pentru scrutinul prezidenţial şi parlamentar din noiembrie, informează publicaţia The Hill şi agenţia Reuters.

Începând de vineri şi până pe 2 noiembrie, alegătorii pot merge la secţii de votare din Virginia pentru a vota anticipat. Până pe 23 octombrie, voturile pot fi trimise prin poştă.

Persoanele care au solicitat vot anticipat în Minnesota, Dakota de Sud şi Wyoming pot depune buletinele de vot, inclusiv prin poştă, până pe 2 noiembrie.

Preşedintele Donald Trump şi candidatul democrat în scrutinul prezidenţial, Joseph Biden, vor efectua vineri vizite cu caracter electoral în Minnesota.

Unii alegători au declarat că preferă votul anticipat pentru a evita aglomeraţia la secţii de votare pe 3 noiembrie, mai ales în contextul pandemiei.

„Pur şi simplu, am vrut să rezolv această problemă. Am fost inspirat să pot veni aici în prima zi”, a declarat un alegător, Jason M., în vârstă de 33 de ani.

Alte state americane, printre care se numără New Jersey, Michigan, Vermont şi Illinois, urmează să iniţieze votul anticipat săptămâna viitoare.

În octombrie, va începe votul anticipat în alte 29 de state, precum şi în Districtul Columbia.