• Ian Brackenbury Channell a lucrat în Noua Zeelandă pentru promovarea zonelor turistice și câștiga 16.000 de dolari pe an pentru asta.
  • Consiliul a luat decizia de a încheia contractul cu el. Motivul? Nu se mai potrivea cu atracțiile turistice din zonă.
  • Noua Zeelandă este țara unde au fost filmate majoritatea scenelor din filmele Lord of The Rings. Lucru care l-a ajutat în carieră pe Channell.

Vrăjitorul oficial al Noii Zeelande, probabil singurul vrăjitor numit de stat din lume, a fost scos de pe ștatul de plată al statului, punând capăt unei moșteniri de 23 de ani.

Vrăjitorul, al cărui nume real este Ian Brackenbury Channell, în vârstă de 88 de ani, a avut un contract cu consiliul municipal din Christchurch în ultimele două decenii pentru a promova orașul prin „acte de vrăjitorie și alte servicii de tip vrăjitor”, la un cost de 16.000 de dolari pe an. El a fost plătit în total cu 368.000 de dolari.

Ian s-a născut în Anglia, a început să facă spectacole de vrăjitorie și de divertisment în spații publice la scurt timp după ce a ajuns în Noua Zeelandă, în 1976. Când consiliul a încercat inițial să-l oprească, publicul a protestat. În 1982, Asociația Directorilor Galeriilor de Artă din Noua Zeelandă a declarat că a devenit o operă de artă vie, iar apoi, în 1990, premierul de la acea vreme, Mike Moore, i-a cerut să ia în considerare posibilitatea de a deveni Vrăjitorul Noii Zeelande.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

De atunci, a susținut spectacole în Christchurch, a făcut dansul ploii în Noua Zeelandă și Australia în timpul secetei și a fost decorat cu medalia Queen’s Service Medal în 2009, cu ocazia zilei de naștere a reginei.

Consiliul a motivat că orașul se lansează într-o nouă direcție turistică

Consiliul a declarat că i-a trimis Vrăjitorului o scrisoare în care îi mulțumește pentru serviciile aduse orașului Christchurch în ultimele decenii și îl înștiințează că îi va încheia contractul, a declarat un purtător de cuvânt al consiliului, Lynn McClelland.

McClelland a adăugat că a fost o decizie dificilă, dar Vrăjitorul va fi „pentru totdeauna o parte din istoria orașului Christchurch”.

Orașul se lansează într-o nouă direcție turistică și promoțională care va reflecta comunitățile sale diverse și „va prezenta un oraș vibrant, divers și modern, care este atractiv pentru rezidenți, vizitatori interni și internaționali, noi întreprinderi și lucrători migranți calificați”, a spus ea.

Vrăjitorul a spus că își va continua aparițiile obișnuite la Centrul de Arte din Christchurch, discutând cu turiștii și localnicii. Centrul găzduiește luna aceasta o expoziție despre viața sa, care este susținută de consiliu.

Când a fost întrebat dacă va blestema consiliul pentru decizia sa, el a spus că preferă să dea binecuvântări.