• Din 15 august îţi poţi cumpăra o locuinţă prin programul „Noua Casă”
  • Noul program are 2 tipuri de plafoane: de 70.000 de euro şi cu avans de 5% şi cel de 140.000 de euro cu avans de 15%
  • Noul program are 2 tipuri de plafoane: de 70.000 de euro şi cu avans de 5% şi cel de 140.000 de euro cu avans de 15%

Dacă ai în plan anul acesta să îţi cumperi o locuinţă, una dintre opţiuni este programul „Noua Casă”. Dumitru Nancu, directorul Fondului de Garantare, a declarat că din 15 august programul va fi funcţional. Noutatea este plafonul garantat de stat, in valoare de 140.000 de euro, cu avans de 15%, acelaşi avans care te face eligibil si pentru creditul ipotecar.

În cazul în care eşti interesat de un apartament de 140.000 de euro şi ai deja avansul de 21.000 de euro, în trecut, îţi era mai uşor să optezi pentru un credit ipotecar. Acum, băncile s-ar putea să îţi acorde mult mai greu împrumutul, din cauza nesiguranţei economice din criza actuală. Flavius Pop, consultant în imobiliare, îţi explică de ce programul „Noua Casă” este mai avantajos.

„Băncile înscrise în program, având şi garanţia şi singuranţa din partea statului, vor să parcurgă, practic, mai repede şi eligibilitatea potenţialilor cumpărători şi atunci va fi un avantaj să vizeze un credit „Noua casă” pentru plafonul de 140.000 de euro”, spune Flavius Pop,Senior Consultant Living Department JLL.

Recomandări

RUSIA SPUNE NU REZOLUȚIEI
FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI

„Pe partea de scoring al clientului va fi mai rapid acum şi va face băncile să se simtă mai confortabil să dezgheţe creditarea”, a declarat Flavius Pop.