• Bucureştiul urmează să deschidă 300-350 de puncte de vaccinare.
  • În Capitală funcţionează pentru etapa a II-a doar 23 de puncte de vaccinare.
  • Circul Metropolitan şi pavilionul A de la Romexpo încă nu sunt pregătite pentru vaccinare.
  • În sectorul 6 din Bucureşti nu a fost autorizat nici un punct de vaccinare.

În Bucureşti nu sunt gata nici 10 la sută din cele 300-350 de puncte de vaccinare. Rămân funcționale doar cele din spitale, care au fost deschise în prima etapă de vaccinare.

În ziua în care în Bucureşti începe a doua etapă de vaccinare sunt deschise doar opt centre cu 23 de puncte de vaccinare. În câteva zile autorităţile promit că Circul Metropolitan va deveni un alt centru unde vor fi 23 de puncte de vaccinare.

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan speră ca centrul de vaccinare de la Circul Metropolitan să fie deschis săptămâna viitoare.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Nici Clotilde Armand, primarul sectorului 1, nu a reuşit să fie gata cu spațiile. Chiar dacă a fost recent în inspecţie la unul dintre ele, el este închis şi la această oră.

Cel mai mare centru de vaccinare din ţară urma să fie deschis aici la Romexpo. Nu este gata. Însă atunci când va fi funcţional va avea 64 de puncte de vaccinare.

Și în sectorul 6 este aceeași problemă. Nu sunt centre. Cei aproape 340 de mii de locuitori vor fi nevoiți să se ducă în alte sectoare pentru a se vaccina.
Și asta pentru că DSP-ul nu a avizat nicio locație.

„Noi am făcut ceea ce au cerut, dar nu am fost informat ca până acum DSP să fi avizat un centru de vaccinare în Sectorul 6.”, a spus Ciprian Ciucu, primarul sectorul 6 Bucureşti.