• Fluxurile de lavă au devastat peste 742 de hectare de teren şi au distrus aproape 2.000 de clădiri din La Palma, de când vulcanul a început să erupă, la 19 septembrie.
  • Fluxurile de lavă au devastat peste 742 de hectare de teren şi au distrus aproape 2.000 de clădiri din La Palma, de când vulcanul a început să erupă, la 19 septembrie.
  • Duminică au avut loc 42 de mişcări seismice pe insulă, dintre care cea mai mare a avut o magnitudine de 4,3, potrivit Institutului Naţional de Geografie spaniol.

Un sfârşit imediat al erupţiei vulcanice care a provocat haos pe insula spaniolă La Palma de când a început, în urmă cu aproximativ o lună, nu se întrevede, a declarat duminică preşedintele Insulelor Canare, citat de Reuters.

Duminică au avut loc 42 de mişcări seismice pe insulă, dintre care cea mai mare a avut o magnitudine de 4,3, potrivit Institutului Naţional de Geografie spaniol.

„Nu există niciun semn că sfârşitul erupţiei este iminent, chiar dacă aceasta este cea mai mare dorinţă a tuturor”, a declarat preşedintele Angel Víctor Torres la o conferinţă a Partidului Socialist din Valencia, citând opinia oamenilor de ştiinţă.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Fluxurile de lavă au devastat peste 742 de hectare de teren şi au distrus aproape 2.000 de clădiri din La Palma, de când vulcanul a început să erupă, la 19 septembrie.

Aproximativ 7.000 de persoane au fost evacuate din casele lor de pe insula, care are aproximativ 83.000 de locuitori şi face parte din arhipelagul Insulelor Canare, în largul nord-vestului Africii.

Compania aeriană Binter a anunţat că şi-a anulat toate zborurile către La Palma până duminică la ora 13.00 din cauza cenuşii aruncată de vulcan.

Aproape jumătate – 22 din 38 – din toate zborurile spre insulă de duminică au fost anulate, a declarat operatorul aeroportului de stat Aena, dar aeroportul rămâne deschis.

După 28 de zile de la erupția Vulcanului, „Cumbre Vieja” își continuă faza explozivă, prezentând un mecanism strombolian. Cele două fluxuri mari de lavă continuă să curgă din con și de marți au avut loc evacuări care au afectat 1.200 de persoane, potrivit datelor recensământului. Cu toate acestea, avansul fluxului a încetinit după ce a îngropat un supermarket și a traversat un teren de fotbal în cartierul La Laguna din Los Llanos de Aridane. Municipiul a rămas pustiu în urma evacuărilor, în timp ce prezența a două fronturi ale fluxului de lavă din nord este încetinită de creșterea vâscozității materialului care distruge clădirile.