• Liderii lumii libere promit ajutor Israelului împotriva grupărilor teroriste.
  • Potrivit WSJ, Iranul a coordonat atacurile Hamas și Hezbollah.
  • Iranul a contribuit cu bani și arme pentru a răzbuna uciderea generalului Soleimani.

Un reportaj al Wall Street Journal dezvăluie că Iranul a avut un rol cheie în declanșarea războiului din Gaza și în coordonarea atacurilor asupra Israelului de către Hamas și Hezbollah în octombrie 2023.
Liderii lumii libere au anunțat că vor furniza ajutoare guvernului israelian condus de Benjamin Netanyahu,

,,Tocmai am vorbit cu premierul Netanyahu pentru a-l asigura de sprijinul ferm al Regatului Unit în timp ce Israelul se apără împotriva acestor atacuri îngrozitoare”, a declarat premierul britanic Rishi Sunak.

Recomandări

A.I. NEWS
ULTIMATUM PENTRU HAMAS
CÂT INVESTESC PARTIDELE ÎN PROPAGANDĂ
UNDE MERGE REGELE CHARLES
MACRON A IEȘIT LA ATAC
FERRARI LANSEAZĂ UN NOU BOLID

Banca națională din Gaza a fost distrusă de un atac aerian israelian duminică, în timp ce luptele continuă în Israel și Gaza.

Potrivit unui reporter WSJ, Iranul a furnizat arme, bani și instrucțiuni grupurilor militante din regiune pentru a comite sângeroasele atacuri recente.

Dov Lieber , reporter WSJ: ,, Hamas este considerat un grup proxy al Iranului. Natura exactă a cât de mult este condus Hamas de Iran a fost întotdeauna neclară, dar desigur, ei primesc o mare parte din finanțarea din partea Iranului, o mare parte din antrenamentul lor din Iran și o mulțime de arme din Iran.Acestea sunt informațiile potrivit oficialilor israelieni”.

Oficialii iranieni de securitate au ajutat Hamas să planifice un atac surpriză aspra Israelului, au spus membri de rang înalt ai Hamas și Hezbollah.
O mamă îndurerată care își caută copilul a relatat cum s-a desfășurat atacul palestinian din perspectiva ei.
,,La ora 10, ne-a sunat și ne-au spus:,, Mami, mergem”. Au tras în noi. Au tras în mașină. N-am putut conduce. Toată lumea de aici este rănită. Erau patru copii în camera….aveau 23, 25, 30. Toată lumea era șocată, sângerau”, a spus Mirav Leshem Gonen, mama unui civil dispărut

De când a început conflictul, liderii lumii au vorbit, condamând în mare măsură atacurile asupra Israelului.