• Wang Yi a exprimat recunoștința Beijingului față de Rusia pentru ceea ce a descris ca fiind intenția acesteia de a rezolva conflictul din Ucraina prin metode diplomatice.
  • În cadrul unei întâlniri cu Putin la Moscova, el a exprimat dorința Chinei de a juca un rol constructiv în rezolvarea crizei din Ucraina.
  • Comentând relațiile dintre China și Rusia, el a declarat că țara sa este pregătită să consolideze cooperarea strategică și să protejeze interesele legitime ale celor două națiuni.

Șeful diplomației chineze, Wang Yi, i-a spus lui Vladimir Putin că Beijingul va juca un rol „constructiv” în găsirea unei soluții politice la criza din Ucraina, potrivit Baha.

„Partea chineză va adera ferm, ca și în trecut, la o poziție obiectivă și imparțială și va juca un rol constructiv în soluționarea politică a crizei” , a afirmat Wang Yi.

Wang Yi i-a promis lui Putin că relațiile dintre China și Rusia nu vor ceda la presiunea altor țări.

Recomandări

LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI
ȘEFUL NATO A VORBIT CU IOHANNIS

El a adăugat că cele două țări sunt pregătite să aprofundeze o cooperare strategică.

De asemenea, diplomatul chinez a afirmat că Beijingul este pregătit să își consolideze parteneriatul cu Moscova în interesul celor două țări și al întregii lumi.

La rândul său, Putin i-a transmis lui Wang Yi că așteaptă o vizită a președintelui chinez Xi Jinping.

El a mai spus că cooperarea cu China este foarte importantă pentru Rusia. Președintele rus a declarat că spune că relațiile se dezvoltă bine, adăugând că cele două țări ar putea atinge noi niveluri de comerț în acest an, potrivit TASS.