Washington Post a stârnit furia abonaților după ce a anunțat că nu va susţine un candidat la preşedinţie

Editorul cotidianului The Washington Post a declarat vineri că ziarul nu va susține alegerile prezidențiale din acest an, pentru prima dată în ultimii 36 de ani, și nici în cursele prezidențiale viitoare.

Decizia, anunțată cu 11 zile înainte de alegeri, pe care majoritatea sondajelor le consideră prea strânse, a atras condamnarea imediată și vehementă a unui număr mare de abonați, personalități politice și comentatori media. Robert Kagan, un vechi editorialist al Post și redactor-șef al departamentului de opinii, a demisionat în semn de protest, iar un grup de 11 editorialiști ai Washington Post au semnat împreună un articol de condamnare a deciziei. Cititorii și sursele au trimis plângeri în căsuțele de e-mail ale multor angajați.

Într-un articol publicat vineri pe site-ul The Post, editorul și directorul executiv William Lewis a descris decizia ca pe o întoarcere la rădăcinile ziarului de a nu acorda sponsorizări. The Post nu a început să susțină în mod regulat candidații prezidențiali până în 1976, când ziarul l-a susținut pe Jimmy Carter „din motive ușor de înțeles la acea vreme”, a scris Lewis.

„Recunoaștem că acest lucru va fi interpretat într-o serie de moduri, inclusiv ca o susținere tacită a unui candidat, ca o condamnare a altuia sau ca o abdicare de la responsabilitate. Acest lucru este inevitabil”, a scris Lewis. „Noi nu o vedem așa. Noi o vedem ca fiind în concordanță cu valorile pe care The Post le-a susținut întotdeauna și cu ceea ce sperăm de la un lider: caracter și curaj în slujba eticii americane, venerație pentru statul de drept și respect pentru libertatea umană în toate aspectele sale.”

Exit mobile version