• Xi Jinping a susținut un discurs în fața partidului la Shenzhen
  • Spre sfârșitul discursului, a fost văzut și auzit tușind în repetate rânduri
  • Camerele au fost mutate de pe președinte în timp ce tușea, însă sunetul a continuat să se audă
  • Episodul i-a determinat pe critici să speculeze că Xi Jinping ar fi infectat cu noul coronavirus

Președintele chinez Xi Jinping a fost surprins tușind în timp ce susținea un discurs în fața Partidului Comunist, provocând speculații cu privire la sănătatea sa, relatează Daily Mail. Liderul comunist a putut fi auzit tușind în mod repetat în ultimele zece minute ale discursului.

Televiziunea națională a mutat camerele de pe Xi Jinping în timpul crizei de tuse, dar au surprins momentul în care și-a ridicat mâna la gură. Pe înregistrare se aude cum președintele se bâlbâie și soarbe dintr-un pahar cu apă și se îneacă.

Filmările au fost analizate de criticii lui, în special de cei din Hong Kong, care au început să facă speculații cu privire la sănătatea președintelui pe fondul pandemiei de coronavirus. Vizita de la Shenzhen face parte dintr-un turneu în sudul Chinei, unde președintele a stat fără mască și s-a întâlnit cu mulțimi de oameni, însă a păstrat distanța.

China raportează zinlic în jur de 12 cazuri noi de COVID-19, cifre care sunt puse la îndoială de restul lumii. Deși este puțin probabil ca președintele chinez să fi contractat virusul, încercările televiziunii de stat de a-i cenzura tusea, arată cât de sensibil din punct de vedere politic este subiectul.