• Blinken a declarat că președintele american Joe Biden consideră că SUA și China au obligația de a-și gestiona în mod responsabil relațiile.
  • Interesele comune ale celor două țări ar trebui să fie apreciate, iar succesul lor respectiv este o oportunitate pentru fiecare dintre ele.
  • Chinezii, la fel ca americanii, sunt oameni demni, încrezători și autosuficienți” și amândoi au dreptul de a urmări o viață mai bună, a subliniat Xi.

Președintele chinez Xi Jinping s-a întâlnit luni cu secretarul de stat american Antony Blinken la Marea Sală a Poporului din Beijing, în a doua și ultima zi a vizitei în China a înaltului diplomat american, scrie CGTN. În timpul întâlnirii, Xi a îndemnat la acțiuni pentru stabilizarea și îmbunătățirea relațiilor dintre China și SUA și a subliniat că dacă cele două țări pot găsi calea potrivită pentru a se înțelege poartă asupra viitorului și destinului umanității.

Planeta Pământ este suficient de mare pentru a găzdui dezvoltarea respectivă și prosperitatea comună a Chinei și a Statelor Unite”, a spus el.

Chinezii, la fel ca americanii, sunt oameni demni, încrezători și autosuficienți” și amândoi au dreptul de a urmări o viață mai bună, a subliniat Xi.

Recomandări

CÂND ÎNCEP COPIII SĂ FOLOSEASCĂ A.I.
JAPONIA PREZINTĂ TEHNOLOGIA 6G
MET GALA 2024
IOHANNIS SE ÎNTÂLNEȘTE CU BIDEN
GATES ÎȘI VINDE IAHTURIURILE
CUM ARATĂ UK LA UN AN DE LA ÎNCORONARE?

Interesele comune ale celor două țări ar trebui să fie apreciate, iar succesul lor respectiv este o oportunitate pentru fiecare dintre ele, nu o amenințare, a spus el.

Lumea are nevoie de legături stabile între China și SUA

Observând că comunitatea internațională este îngrijorată de starea actuală a relațiilor, Xi a spus că aceasta nu dorește să vadă un conflict sau o confruntare între China și SUA și nici să aleagă o tabără între ele. Cele două țări ar trebui să acționeze cu simțul responsabilității față de istorie, față de popor și față de lume și să gestioneze corect relațiile dintre China și SUA”, a îndemnat liderul chinez.

În acest fel, ele pot contribui la pacea și dezvoltarea globală și pot ajuta ca lumea, care este în schimbare și turbulentă, să fie mai stabilă, sigură și constructivă”, a adăugat el. Blinken a declarat că președintele american Joe Biden consideră că SUA și China au obligația de a-și gestiona în mod responsabil relațiile, ceea ce este în interesul ambelor țări și al lumii.

Citește și