• Macron a condamnat agresiunea Azerbaidjanului asupra Armeniei.
  • Zakharova l-a criticat pe Macron pentru că ar fi de partea Armeniei.
  • Azerbaidjanul a expulzat minorităție armene din Nagorno-Karabah.

Ministerul rus de Externe l-a numit pe președintele francez Emmanuel Macron „un visător”.

Asta după ce acesta a spus că Moscova este complice al Azerbaidjanului în amenințarea integrității teritoriale a Armeniei. Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova, a declarat miercuri că ar dori să înțeleagă ce a vrut să spună Emmanuel Macron prin această declarație.

,,El este un visător. Ce să spun? Așa ceva se poate spune doar cu o imaginație foarte bogată. Nu este foarte clar despre ce vorbește. Poate președintele francez știe ceva despre integritatea teritorială pe care nimeni altcineva nu o știe. Mi-ar plăcea să-și împărtășească opiniile. Mi-ar plăcea să înțeleg ce vrea să spună”.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe a acuzat Alianța Nord-Atlantică și Uniunea Europeană pentru că ar urmări să scoată Armenia, fostă republică sovietică, de sub umbrela Federației Ruse.

,,Washington și Bruxelles îi conving pe liderii armeni să părăsească Organizația Tratatului de Securitate Colectivă, să accelereze cooperarea cu NATO, să reorienteze cooperarea militar-tehnică și să semneze un tratat de pace cu Azerbaidjanul fără a ține cont de drepturile și securitatea armenilor din (Nagorno-)Karabah. Putem vedea, de asemenea, că occidentalii au uitat de orice valoare personală în domeniul drepturilor omului în urmărirea acestor obiective și rezultate”.