• Joi, datele preliminare ale Biroului de analiză economică al SUA au arătat că PIB-ul țării a scăzut cu 0,9%, marcând al doilea trimestru consecutiv de contracție a economiei, ceea ce este considerat în general o recesiune.
  • Cu toate acestea, după publicarea raportului, președintele american Joe Biden a insistat, citând experți economici, că SUA nu se află în recesiune.

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova, a afirmat vineri că guvernul Statelor Unite neagă că țara a intrat în recesiune.

„Casa Albă neagă o recesiune în SUA. Ei se încăpățânează să rămână pe poziții, se ceartă cu proprii jurnaliști, dau din cap, se enervează, refuză să răspundă la întrebări clarificatoare despre ce este atunci o «recesiune», a declarat Zakharova într-o postare pe Telegram și a afirmat că Washingtonul încearcă să pretindă că nu există nicio problemă prin faptul că nu folosește cuvântul „recesiune”.

Joi, datele preliminare ale Biroului de analiză economică al SUA au arătat că PIB-ul țării a scăzut cu 0,9%, marcând al doilea trimestru consecutiv de contracție a economiei, ceea ce este considerat în general o recesiune. Cu toate acestea, după publicarea raportului, președintele american Joe Biden a insistat, citând experți economici, că SUA nu se află în recesiune.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
EUROPA ÎNVINGE CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY A DEVENIT VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE