• Un polițist de frontieră din România, care participa la o misiune în Marea Mediterană, a avut parte de clipe emoționante în momentul în care a descoperit o ambarcaține plină cu migranți în pericol.
  • Printre cei salvați se afla și o fată de patru ani care i-a zâmbit polițistului român.
  • Întreaga întâmplare a fost povestită pe pagina de Facebook a Poliției de Frontieră. Deși fusese în mare pericol, copila de doar patru ani i-a zâmbit polițiștului român care i-a dat o pungă de dulciuri.

Un polițist român a trăit cea mai emoționantă experiență în timpul unei misiuni de salvare a 230 de persoane de pe un pescador.

„Să reușești să aduci un zâmbet pe chipul unui copil este unul dintre cele mai emoționante momente de care poți avea parte în carieră. Inocența lui topește orice urmă de militărie din tine, te face să îți retrăiești propria copilărie și să îți dorești să poți face mai mult pentru copiii aflați în astfel de situații”, le-a povestit Cosmin colegilor săi.

Polițistul de frontieră participa la o misiune în Marea Mediterană și a recunoscut că „zâmbetul fetiței din mijlocul apei” este cel mai impresionant moment din cariera sa.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

„Deși este un polițist de frontieră cu bogată experiență, având șapte misiuni internaționale la activ, Cosmin a avut parte de momente copleșitoare în timp ce naviga, zilele trecute, pe Marea Mediterană. Echipajul navei Poliției de Frontieră Române participa, sub egida Frontex, la o misiune de patrulare alături de autoritățile italiene, moment în care au identificat un pescador supra-aglomerat cu persoane care se aflau în pericol. Printre cei salvați s-a aflat și o copilă de doar patru ani. Tactul și vorbele de încurajare ale lui colegului nostru de la Garda de Coastă au făcut ca fetița să se simtă în ocrotită şi în siguranţă, în pofida mediului străin și a pericolului în care se afla. Uimirea și bucuria fetiţei afgane au fost cu atât mai mari când a primit un pachet plin cu dulciuri”, scrie pe pagina de Facebook a Poliției de Frontieră.

Polițiștii de frontieră români au participat la misiunea de salvare a 230 de persoane de pe un pescador

Potrivit informațiilor oficiale, la începutul săptămânii, polițiștii de frontieră români de pe nava maritimă de patrulare MAI 1101 a Gărzii de Coastă, aflați în misiune FRONTEX în cadrul Operaţiunii Maritime Comune „THEMIS 2021”, au participat alături de autorităţile italiene, pe timpul patrulării în apele Mării Mediterane, la salvarea a 230 de persoane, care se aflau pe un pescador.

Polițiștii de frontieră români le-au oferit persoanelor salvate asistență, hrană și apă, iar câteva ore mai târziu, acestea au fost debarcate în siguranță în Portul Roccella Ionica.