• Zeci de angajați ai spitalului Hadassah din Ierusalim au fost trimiși în concediu fără plată, după ce au refuzat să fie vaccinați.
  • Psiholog: „Trebuie să găsim echilibrul între individ și colectiv”
  • „Nu mi-am dat seama că acești oameni nu mai pot lucra în spital, dar sunt de acord”, spune o femeie.

80 de angajați ai spitalului Hadassah din Ierusalim, medici, asistenți medicali și administratori, au fost trimiși în concediu fără plată, deoarece au refuzat să fie vaccinați. O decizie pe care israelienii par să o înțeleagă pe măsură ce viața se reia în țara în care 85% dintre cei peste 40 de ani au fost vaccinați, transmite Franceinter.fr

Israelul nu ezită să folosească mijloace dure cu personalul medical care nu dorește să fie vaccinat. Directorul general al spitalului Hadassah din Ierusalim a plasat în concediu fără plată 80 de angajați care au refuzat vaccinarea.

Sunt medici, asistenți medicali sau personal administrativ. Asta înseamnă foarte puțin comparativ cu cei 6.500 de angajați ai acestui faimos spital israelian, dintre care marea majoritate au fost inoculați, dar este un gest puternic. Iar în rândul personalului și al pacienților, majoritatea aprobă această severitate.

Recomandări

CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
RĂMÂNE TRUMP FĂRĂ IMUNITATE?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
METROUL NU MAI BATE PASUL PE LOC
IA MISS-UL LA 60 DE ANI

Nimic nu s-a schimbat în imensa sală a clădirii principale. Pacienții și îngrijitorii vin și pleacă. Benny este psiholog și își susține managerul.

„Sunt de acord cu el, da. Niciun pacient nu ar trebui să fie pus în pericol. Știu că există întrebări etice, dar un pacient care vine la Hadassah vrea să fie vindecat, nu să ia o altă boală. Trebuie să găsim echilibrul între individ și colectiv. În mod normal, sunt mult mai la stânga cu privire la aceste întrebări, dar aici, cred că nu avem de ales.”, spune Benny.

Dar alți membri ai personalului medical sunt încă reticenți la vaccinare, cel puțin din partea asistentelor și asistenților medicali.

„Vrei să tratezi persoanele bolnave și nu ești vaccinat? Nu! Acesta nu este un joc.”

Doi vizitatori ies în direcția parcării. Yaelle împreună cu părinții ei foarte bătrâni și Shaï au venit să obțină un certificat de vaccinare.

„Nu mi-am dat seama că acești oameni nu mai pot lucra în spital, dar sunt de acord”, recunoaște Yaelle.

„În Israel suntem incredibil de norocoși în comparație cu întreaga lume. Nu vreau ca cineva să-și piardă slujba, dar trebuie să-și dea seama unde lucrează.”, continuă Yaelle.

Shaï este foarte ferm în această problemă: „Ar trebui să rămână acasă, să nu fie în contact cu oamenii. Uite ce se întâmplă, nu o lua cu ușurință! Este o pandemie, ucide oameni. Vrei să tratezi bolnavii și nu ești vaccinat? Nu! Nu este un joc „.

„Democrația trebuie să fie democrație. Dacă cineva nu vrea să o facă, este posibil să nu o facă. Iar când Israel este întrebat dacă este vaccinat, acesta răspunde: „Da, m-au forțat să o fac”, spune un asistent medical.

55% dintre israelienii depeste 16 ani au primit deja o doză de vaccin și mai mult de o treime două doze. Numărul de cazuri noi și de decese zilnice a scăzut brusc.