• Incidentul s-a produs în comuna gălățeană Tudor Vladimirescu.
  • Animalele au fost salvate de membrii unei asociații.
  • Câteva dintre animale sunt în stare gravă la un spital veterinar.

Zeci de câini fără stăpân au fost capturați de persoane necunoscute, au fost băgați în saci de rafie și apoi au fost aruncați la groapa de gunoi a unei mănăstiri din județul Galați. Animalele au fost salvate de membrii unei asociații, dar câteva sunt în stare gravă la un spital veterinar.

Incidentul s-a produs în comuna gălățeană Tudor Vladimirescu. Potrivit reprezentanților asociației Ajutați-l pe Lăbuș, aproximativ șase bărbați au capturat animalele, le-au băgat în saci și apoi le-au aruncat la groapa de gunoi a mănăstirii din localitate. Cel puțin 27 de câini au fost lăsați să moară într-o zonă în care se găseau și alte leșuri de animale.

„Săptămâna Mare = săptămâna în care viața unor suflete nu are valoare. Capturare ilegală și traumatizantă de câini comuna Tudor Vladimirescu. 5-6 bărbați înarmați cu țevi, lațuri și saci au prins într-un mod barbar câinii din incinta și împrejurimile Mănăstirii Tudor Vladimirescu. Prinși în acțiune de voluntarii Ajutați-l pe Lăbuș Galați, au reusit să facă nevăzută mașina în care erau „depozitați” câinii în saci de rafie, legați la gură. La scurt timp am găsit câinii maltratați (scoși din saci) într o curte închisă cu destinația groapă de gunoi din incinta mănăstirii. Se poate vedea că la această groapă există leșuri de câini mâncate de ceilalți câini în viață”, a anunțat, pe Facebook, reprezentantul asociației Ajutați-l pe Lăbuș.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Proprietarul mașinii care a transportat câinii, identificat

Câinii salvați au fost duși la adăpostul asociației și la spitalul veterinar. De asemenea, a fost făcută plângere penală și a fost identificat proprietarul mașinii care a transportat câinii.

„Am beneficiat de sprijinul poliției pentru a pătrunde în incinta mănăstirii și de a opri această acțiune de cruzime față de animale. S-a făcut plângere (a fost identificat proprietarul mașinii) pentru rele tratamente și cruzime față de animale. Vinovații trebuie să răspundă în fața legii. Vă rugăm să fiți solidari cu noi și să adoptați, ajutați, donați”, au mai spus cei de la asociația Ajutați-l pe Lăbuș.