• Atacatorii au vizat biserica catolică Sfântul Francisc din sud-vestul statului Ondo, în timp ce credincioșii se adunau duminică.
  • Printre victime s-ar fi numărat membri ai congregației, precum și copii.
  • Atacatorii au luat cu asalt biserica în mijlocul slujbei de duminică, deschizând focul asupra credincioșilor, a relatat presa locală.

Zeci de persoane au fost ucise într-un atac la o biserică catolică din sud-vestul Nigeriei, au declarat un medic și un oficial. Bărbați înarmați au deschis focul și au detonat explozibili în timp ce credincioșii se adunau duminică la biserica catolică Sfântul Francisc din statul Ondo, a declarat legislatorul Ogunmolasuyi Oluwole pentru agenția de presă Associated Press.

Printre morți se aflau mulți copii, a declarat Oluwole, care a vizitat locul faptei, dar și spitalul din Owo – un oraș din stat unde mulți dintre răniți erau tratați. Adelegbe Timileyin, care reprezintă Owo în camera legislativă inferioară din Nigeria, a declarat că cel puțin 50 de persoane au fost ucise în atac.

Un medic de la un spital din Owo a declarat că nu mai puțin de 50 de cadavre au fost mutate la Centrul Medical Federal din Owo și la Spitalul Catolic St Louis, a relatat agenția de știri Reuters. Autoritățile nu au comunicat imediat un bilanț oficial al morților. Niciun grup nu a revendicat atacul de duminică. Videoclipuri care par a fi de la locul atacului arătau credincioși din biserică zăcând în bălți de sânge, în timp ce oamenii din jurul lor se lamentau.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Guvernatorul Ondo, Arakunrin Oluwarotimi Akeredolu, a declarat că se întoarce în stat din capitala Abuja după „atacul neprovocat și uciderea unor oameni nevinovați din Owo. Vom angaja toate resursele disponibile pentru a-i vâna pe acești atacatori și a-i face să plătească”, a declarat el într-o declarație, numind atacul „josnic și satanic”.

În timp ce o mare parte din Nigeria s-a confruntat cu probleme de securitate, Ondo este cunoscut ca fiind unul dintre cele mai pașnice state din țară. Președintele nigerian Muhammadu Buhari a condamnat „uciderea odioasă a credincioșilor”.

„Indiferent ce se întâmplă, această țară nu va ceda niciodată în fața răului și a oamenilor răi, iar întunericul nu va învinge niciodată lumina. Nigeria va învinge în cele din urmă”, a precizat biroul președintelui într-o declarație.

Vaticanul a precizat că Papa Francisc se roagă pentru victimele atacului, care au fost „lovite dureros într-un moment de sărbătoare”. Comunicatul Vaticanului a precizat că Papa a fost informat despre atac și că așteaptă să primească mai multe detalii.