• Cel puțin 80 de femei au fost scoase la vânzare, în ultimele săptămâni, în India, pentru simplul fapt că sunt musulmane, relatează BBC.
  • Sumele erau derizorii, iar scopul ar fi fost doar de umilire a lor.
  • O femeie pilot de avion a povestit experiența ei pentru postul de televiziune britanic.

Zeci de femei musulmane din India au descoperit la începutul lunii iulie că au fost puse la vânzare pe internet.

Hana Khan, un pilot comercial al cărui nume se afla pe listă, a spus că a fost alertată de acest lucru când un prieten i-a trimis un tweet.

Tweetul a dus-o la „Sulli Deals”, o aplicație și un site web pe care au fost încărcate fotografii furate de pe conturile de socializare ale mai multor femei, ele fiind descrise ca „ofertele zilei”.

Recomandări

PUTIN DISCUTĂ CU FICO
BIBI AMENINȚĂ REBELII HOUTHI
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
FONTANA DI TREVI SE REDESCHIDE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT

Când a intrat pe aplicație, ea a găsit zeci de femeie scoase la licitație, inclusiv prietene de-ale ei. Apoi s-a găsit și pe ea pusă la vânzare.

„Am numărat 83 de nume, dar putea fi mai multe. Îmi luaseră fotografia de pe Twitter și avea numele meu de utilizator. Această aplicație a funcționat timp de 20 de zile și noi nici măcar nu am știut de ea. Mi-a dat fiori pe șira spinării”, a spus Hana Khan, pentru BBC.

Aplicația pretindea că oferă utilizatorilor șansa de a cumpăra un „Sulli” – un termen depreciativ folosit de trolii hinduși de dreapta pentru femeile musulmane. Nu a existat niciun fel de licitație reală, scopul aplicației era doar de a umili femeile musulmane.

„Oamenii ofereau cinci rupii (67 de cenți) și 10 rupii, clasificau femeile în funcție de părțile corpului lor și descriau acte sexuale și amenințau cu violul”, a declarat Hana Khan.

Ea spune că a fost ținta acestora din cauza religiei sale: „Sunt o femeie musulmană care este văzută și auzită și ei vor să ne reducă la tăcere”.

GitHub – platforma web care a găzduit aplicația open source – a închis-o rapid în urma plângerilor. „Am suspendat conturile utilizatorilor în urma investigării rapoartelor privind astfel de activități, toate acestea încălcând politicile noastre”, a declarat compania într-un comunicat.

Potrivit BBC, toate femeile scoase la vânzare pe internet sunt musulmane vocale, inclusiv jurnaliste, activiste, artiste sau cercetătoare.

„Nu contează cât de puternică ești, dar dacă poza ta și alte informații personale sunt făcute publice, te sperie, te deranjează”, a spus o altă femeie sub protecția anonimatului.

Militanții spun că aceste abuzuri au puterea de a „deprecia, înjosi, intimida și, în cele din urmă, reduce la tăcere femeile”. Multe dintre aceste femei au depus plângere la poliție, însă nu sunt cunoscute detalii cu privire la anchetă.